SAMSUN'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 30 Mart seçimlerinin yerel seçim olmaktan çıktığını, milletin iradesine sahip çıkacağı mesaj olma yoluna girdiğini söyledi.
Gençlik ve Sopor Bakanı Akif Çığatay Kılıç bugün Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile memleketi Samsun'a geldi. Yabancılar Pazarı esnafının verdiği sabah kahvaltısına katılan Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlere değindi. Bakan Kılıç, "30 Mart yerel seçimleri yerel seçim olmaktan çıktı. Milletin iradesine sahip çıkacağı, milletin iradesine dokundurmayacağı bir mesaj olmak yoluna girdi. Bugüne kadar beraberdik, beraber yürüdük yine beraber yürüyeceğiz. Her zaman dik durduk. Bundan sonrada dik duracağız" dedi.
'BİZDE KADIN KOTASI YOK'
Partilerdeki kadın kotasını da değerlendiren Kılıç, "AK Parti'nin 45 kadın milletvekili var, Cumhuriyet Halk Partisi 19, Miliyetçi Hareket Partisi'nin 3, BDP'nin 11. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de en yüksek sayıda kadın milletvekili olan parti AK Parti'dir. Bizleri nasıl eleştireceker, nereden eleştirecekler, nasıl bir kulp takacaklar diye uğraşıyorlar ama bizim belediye meclisi listelerimiz dahi hazırlanırken belli bir oranımız vardır, kota yoktur. Çünkü Başbakanımız kotanın doğru olmadığını düşünüyor" diye konuştu.
'VEKALETİNİZİ YERE DÜŞÜRMEYECEĞİZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretlerine iş adamlarını götürdüğünü hatırlatan Bakan Kılıç, "Neden, orada gezmek için değil arkadaşlar, oradaki iş dünyasıyla, özel sektörle bağlantılar kurmak için. Ülkemizde üretilen ve üretilecek olan ürünlerin pazarlanabilmesi için, orada yeni pazarlar açmak için. Oradan alınacak ticareti, ürünleri Türkiye'mizde satılabilmesi için. Bunların hepsinin tekbir amacı var, daha büyük bir Türkiye, daha güçlü bir Türkiye, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye. Bundan rahatsız olanlar var. Biz bunları biliyoruz. Ama hiçbir zaman unutmayın: Bizler sizler birlikte olduğumuz sürece, siz yanımızda olduğunuz sürece ve bize vekaleti verdiğiniz sürece hiçbir zaman vekaletinizi yere düşürmeyeceğiz. Dünyanın ilk 20 ekonomisinin bir parçasıyız. Dünyaya yön veren kararların alındığı G 20'nin içinde biz varız" dedi.

HÇ(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)