AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçim bölgesi Sakarya'da Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen toplantıda Türkiye'nin her yerinde öğrencileri olduğunu belirterek, "İçlerinde proföser bile olanlar var"dedi.
Bakan Ayşenur İslam, Eğitim Bir Sen'in Serdivan'da düzenlediği toplantıda Sakaryalı eğitimcilerle bir araya geldi. Yaklaşık 20 yıl öğretmen olarak görev yaptığını belirten İslam, geçmiş yıllarda eğitimcilerin yaşadığı sıkıntıları çok iyi bildiğini anlattı. Bakan
İslam, Ak Parti yönetimi iktidara gelmeden önce eğitime ayrılan bütçenin yüzde 9 olduğunu, iktidara gelmesinin ardından da bu oranın yüzde 18'e yükseldiğini belirterek,
"Bu yeterli demiyoruz.  Eğitime başka bütçelerden de pay aktarıyoruz" dedi. Türkiye'nin her yerinde öğrencileri olduğunu aktaran Bakan İslam, " İçlerinde profesör bile olanlar var" diye konuştu.
Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti MYK Üyesi Çiğdem Atabek, Ak Parti İl Yönetimi diğer protokol üyeleri, şehir genelinden katılan eğitimciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

AG(MB/AK) (FOTOĞRAFLI))