YARDIMSEVERİN YAPTIRDIĞI HUZUREVİNİ AÇTI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Edirne’deki ziyaretlerinin ardından gittiği Uzunköprü İlçesi’nde yardımsever İrfan Öztürk’ün annesi ve babası adına yaptırdığı Süleybe-Şefik Öztürk Huzurevi’nin açılışına katıldı. Yaşılar için özel projeler hazırladıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Yaşlılarımıza evde bakılmıyorsa bu hizmeti huzurevlerinde veriyoruz. Huzurevi hizmeti, çok değerli bir hizmet. Şimdi başka bir hizmet daha benimsedik. Yaşam evleri yapıyoruz. Birbiriyle anlaşabilecek 3-4 yaşlımızı bir araya getiriyoruz, onlara bir apartman dairesini tutuyoruz ve onların birlikte yaşamalarını sağlıyoruz. Türkiye'de böyle 16 evimiz var. Sonuçlar iyi gelirse bundan sonraki hizmetlerimizi bu yaşam evlerine dönüştüreceğiz. Bu kapsamda tabi huzurevlerimizde de hizmeti sürdüreceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından huzurevi binasının açılışını yaparak içerisini gezen İslam ve beraberindekiler bahçede ağaç dikti. Ardından Ak Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığını ziyaret eden Bakan İslam, partililerle sohbet ederek seçim çalışmalarını değerlendirdi. Burada partililere seslenen İslam şunları söyledi: "Ben Edirne'nin milliyetçi insanından, milli davaya sahip çıkan, Cumhuriyet'e sahip çıkan insanından bir kere daha devletine sahip çıkmasını istiyorum. Edirne ve Uzunköprü, bu defa şunu fark edecek; 2014 yılında ve mart ayında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmak demek, Ak Parti hükümetine sahip çıkmak demektir. İkisi aynılaştı çünkü üzerimizde çok büyük bir plan var, çok büyük bir oyun var, çok büyük bir darbe kalkışması var. Bu darbe kalkışması sadece bize karşı yapılmış bir kalkışma değil. Sadece Başbakanımıza ve bizlere karşı yapılmış bir kalkışma değil. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı yapılmış bir kalkışmadır." 
ŞİDDET MAĞDURU KADIN BAKANDAN YARDIM İSTEDİ
Partiden sonra sokağa çıkarak esnaf ziyareti yapan Bakan İslam’ın yanına gelen ve eşinden şiddet gördüğünü anlatan 36 yaşındaki Nazlı Emirhan, bakandan yardım istedi. Emirhan, "Sayın bakanım kadına şiddet ne zaman bitecek? Ben eşimden sürekli şiddet gördüm. Eşim beni sürekli dövüyor ve işkence ediyordu. Bu yüzden eşimden ayrıldım. Ben diğer şiddet gören kadınlarında korunmasını ve artık şiddet görmelerini istemiyorum. Siz bunanla ilgili lütfen çalışma yapın ve kadına şiddet bitsin istiyorum. Ben ayrıldığım eşimden hala tehditler alıyorum. Beni rahatsız ediyor. Bana yardımcı olun" dedi.
Bakan Ayşenur İslam ise her kadının evine girerek koruyamayacaklarını ifade ederek, "Devlet kadınları koruyor, biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kanunu çıkardık, kadına şiddet gösteren herkes cezaya çarptırılacak. Ama biraz halkın fikrini değiştirmesi lazım, vicdanlı olması lazım ahlaklı olması lazım. Bu onunla ilgili bir şey. Bak geçen gün öz annesini mahkemenin kapısında vurdu. Onu o evin içine girerek ben nasıl koruyayım. İnsanın kafasında olması lazım. Vicdanının yükselmesi lazım. Şimdi bunun için çalışmalar yapıyoruz” yanıtını verdi.
Konuşların ardından Nazlı Emirhan, bakanın yanından ayrılırken, Ayşenur İslam esnaf ziyaretlerinin ardından Uzunköprü’den ayrıldı.

ACZ (LK/RT) (FOTOĞRAFLI)