AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 30 Mart yerel seçimlerinin son yaşananlarla birlikte bir seçim olmaktan çıkıp, referanduma dönüştüğünü belirtirken,"Devletimizi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar, bu bir İstiklal Savaşı" dedi.

YAŞLILARA ÜCRETSİZ ULAŞIM

Çankırı ve ilçelerinde bir dizi inceleme ve açılış törenine katılan Bakan Ayşenur İslam, Türkiye genelinde 65 yaş üstü insanların toplu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını söyledi. İslam, "65 yaş üstü yaşlılarımız için biniş kartı dağıtmayacağız. Ücretsiz biniş için nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterlidir. Uygulamamız başlamıştır dedi.

ÇOCUK YUVASI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLDİ

Eldivan İlçesi'ndeki belediye düğün salonunda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan İslam, burada yaptığı konuşmada, çocuk yuvası uygulamasından vazgeçtiklerini bildirdi. Küçük yaşta yurda gelen çocukların 18 yaşına kadar halıya dahi değmeden, çelik dolaplar ve betonlarda büyüdüğüne dikkati çeken İslam, bu sistemden vazgeçtiklerini, çocukları koğuş sisteminde büyütmek istemediklerini söyledi.

Bakanlığına bağlı kuruluşlarda incelemelerde bulunan Bakan Ayşenur İslam, Çankırı Belediyesi'nce yaptırılan 80. Yıl Kültür Merkezi'nin açılışında konuştu. İslam 30 Mart yerel seçimlerinin son zamanlarda yaşananlarla birlikte bir seçim olmaktan çıktığını ve adeta bir referanduma dönüştüğünü belirterek şunları söyledi:

DEVLETİMİZİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Aslında bazı güç odaklarının ülkemizin üzerine kurduğu oyun dolayısıyla önümüzdeki seçim referanduma dönüştü. Biz de 'öyle mi istiyorsunuz, elinizden geleni ardınıza koymayın' diyoruz. Biz bugüne kadar girdiğimiz tüm seçim ve referandumlardan anlımızın akıyla çıktık, yine çıkacağız. Bu sefer oyun farklı. Bu sefer devletimizi ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bu, bir İstiklal Savaşı. Bu istiklali biz ya kazanacağız, ya kazanacağız. Birileri Türkiye'yi feda edebileceklerini söylüyor. Kendi parasal menfaatleri için Türkiye'yi feda edebileceklerini söylüyorlar. Onun için 30 Mart, artık referanduma dönüştü. Sizler oylarınızla 30 Mart'ta şah mat yapın" diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan, Ak Parti Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç'in yanısıra kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleşen Kültür Merkezi açılışının ardından Bakan İslam ve beraberindekiler kadınların yararlanacağı kültür merkezini gezdi.

EY (AY/SSA) (FOTOĞRAFLI)