Nedim KOVAN/ORDU, () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Biz bir yerli cep telefonu markasının oluşmasını özellikle önemsiyoruz" dedi.
Bugün Trabzon'dan karayolu ile Ordu'ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu'dan kent hakkında brifing alan Bakan Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yerli üretimi desteklediklerini, bunda da üç önceliğe önem verdiklerini vurgulayan Bakan Işık, "Bir yerli üretim, iki teknolojik üretim, üç temiz üretim. Bu üç önceliği sanayide çok önemsiyoruz. Cep telefonu hem yerli üretim, hem teknolojik üretim hem temiz üretim. Biz bir yerli cep telefonu markasının oluşmasını özellikle önemsiyoruz. Bu noktada TÜBİTAK olarak da çağrıya çıkmıştık biliyorsunuz. Şuana kadar 17 firma başvurmuş. Bu 17 firma panel süreçlerine girecek ve projesi en uygun olan, en fazla desteklemeye layık görülen proje desteklenecek. İnanıyorum ki Türkiye'de yerli bir cep telefonu üretmiş olacağız" dedi.
"KONVANSİYEL OTOMOBİLDE TRENİ KAÇIRDIK"
Bakan Işık, yerli cep telefonu gibi yerli otomobillerle ilgili çalışmalarında aralıksız sürdüğünü kaydetti. TÜBİTAK'ın yerli otomobillerle ilgili daha önce yaptığı çağrıyı hatırlatan Bakan Işık, "TÜBİTAK'ın bir çağrısı vardı, bu çağrıda son görüşmeler yapılıyor. Biz biliyorsunuz artık içten yanmalı motorlara dayanan konvansiyonel otomobilde treni kaçırdık. Burada rekabet etmek artık çok mümkün gözükmüyor ama hibrit ve elektrikli araçlara yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz, o çalışmayı da inşallah sonuçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Karadeniz Bölgesi'nde organize sanayi için arazi yetersizliği olduğunu ve arazi bulmakta zorlandıklarını da kaydeden Bakan Fikri Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sanayi Bakanlığı olarak Ordu'da sanayinin gelişmesini istiyoruz ama Karadeniz'in en önemli handikapı arazi yetersizliği. Yani organize sanayi bölgeleri kurabileceğimiz arazileri bulmakta, hele hele kamu arazisi bulmakta çok ciddi zorlanıyoruz. Bütün imkanları seferber ederek çözmeye çalışıyoruz. Bugünde arkadaşlarımız organize sanayi bölgelerimiz ve küçük sanayi sitelerimizin durumunu tekrar ele alacağız. Özellikle küçük sanayi sitelerinin şehir merkezinden taşınması ve daha insanca çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik bir çalışma yapıyoruz."
Bakan Fikri Işık daha sonra Ak Parti Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI