BATMAN'DA ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK İSTEDİ
Siirt'ten sonra Batman'a geçen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada, çözüm süreciyle birlikte bölgede yatırım heyecanın yaşandığını hatırlatarak, sürece destek istedi. OSB'de 250 kişinin çalıştığı kot üretim tesisini açan Bakan Işık, son 1.5 yılda Batman'ın da aralarında bulunduğu 6'ncı bölgeye 12 katrilyon liralık yeni yatırım teşvik belgesi verildiğini açıkladı. Sahipliğini Bedri Çiçek'in yaptığı fabrikanın açılışını AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yılmaz Arslan ve Batman Belediye Başkan adayı Emin Ekmen ile birlikte yapan Bakan Işık, 21 Mart Nevruz bayramının bölge ve ülkeye kalıcı bir bahar getirmesi dileğinde bulundu.
Çözüm süreciyle birlikte bölgede fabrikalarının üretime geçtiğini ve gençlerin iş imkanına kavuştuğunu belirten Bakan Fikri Işık, "Daha fazla istihdam için gece-gündüz bu tesislerin çalışması için de dua ediyoruz. Türkiye'de yatırım için en uygun yer, altıncı bölge. Batman'da yatırım yapan bir sanayici ya da girişimcinin harcadığı 100 liraya biz yaklaşık 150 lira iade ediyoruz" dedi.
Çözüm sürecinin başlamasıyla son 1.5 yılda Batman'ın da aralarında bulunduğu 6'ncı bölgeye 12 katrilyon liralık yatırım teşvik belgesinin verildiğine dikkat çeken Bakan Işık, "Bu rakam en az 50 bin kişiye yeni istihdam demektir. Eğer çözüm sürecini kalıcı bir bahara dönüştürürsek, bu bölge, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgesi olacak. Son dönemde olanları görüyorsunuz, hükümetimize ve Başbakanımız'a yönelik sözde yolsuzluk adı altında yapılan operasyonları görüyorsunuz. Bu operasyonların birinci hedefi; çözüm sürecinin baltalanmasıdır. Eğer, bu ülkede çözüm süreci baltalanırsa, 'Türkiye'nin yürüyüşü engellenebilir' diye düşünenler var. Hedef sayın Başbakanımız ve AK Parti'nin, iktidardan uzaklaştırılması ile çözüm sürecinin aksatılması olduğunu lütfen unutmayın" diye konuştu.
Arif ARSLAN/BATMAN, ()-


AA(GG/AAA) (FOTOĞRAF)