Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin yerli otomobil üretmesini çok önemsediklerini ve yeni teknoloji olan hibrit ve elektrikli otomobil teknolojilerini de Türkiye'nin ıskalamaması için TÜBİTAK ve diğer kurumların çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
Yeşilova semtindeki Pazaryerinde sokak kahvaltısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek , Yeşilova Mahallesi Muhtarı Selattin Kural ile vatandaşlar katıldı.
Yaklaşık 500 mahalle sakininin katıldığı kahvaltıda sonrasında bir gazetecinin yerli otomobille ilgili sorusu üzerine Bakan Işık, "Biz Türkiye'de özellikle otomobilin geçiş sürecinde, içten yanmalı motorlardan elektrikli motorlara ve bu tip otomobil geçiş sürecinde Türkiye'nin yerli bir otomobil üretmesini çok önemsiyoruz. Bununla ilgili de özellikle yeni teknoloji olan öncelikle hibrit ve elektrikli otomobil teknolojisini Türkiye'nin ıskalamaması için gerek TÜBİTAK olarak, gerek de Türkiye'nin diğer kurumları olarak üzerimize düşen çalışmayı yürütüyoruz" dedi.
Türkiye'nin özellikle batarya teknolojisine sahip olması gerektiğini söyleyen Bakan Işık konuşmasını söyle sürdürdü: 
"Bu noktada amacımız ve hedefimiz özellikle batarya teknolojisine Türkiye'nin mutlaka sahip olması ve bu teknolojinin uygulandığı otomobillerin Türkiye'de yoğun olarak üretilmesi ve dünyaya da buradan satılması konusunda önceliğimiz var. TÜBİTAK'ın çağrısının birisi sonuçlandı. Şu anda kazanan firmayla yazışmalar devam ediyor. Bu yazışmalar neticelenince de gerekli açıklamalar kamuoyuna yapılacak. Türkiye'nin önce hibrit ve sonra da elektrikli otomobile geçiş sürecini kesinlikle kaçırmaması için büyük bir titizlilik ve hassasiyetle çalışıyoruz."
'UKRAYNA'NIN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUM BİZİ ÜZÜYOR'
Ukrayna'da yaşanan olaylarla da ilgili açıklama yapan Bakan Işık, "Bir ülkenin adım adım nasıl bölünmeye götürüldüğünü hepimiz gördük. Bizim Türkiyemiz olarak dış politikamızın temelinde 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesi var. Ukrayna'nın içinde bulunduğu durum ve yaşanan gelişmeler hepimizi derinden üzüyor" dedi.
'TÜBİTAK'TA FAZLA İŞTEN ÇIKARMALAR VAR DENECEK BİR DURUM YOK'
Bir gazetecinin TÜBİTAK'ta işten çıkarmalar sorusu üzerine Bakan Işık şu cevabı verdi:
"TÜBİTAK iş kanununa göre çalışan bir kurum. TÜBİTAK proje bazında eleman istihdam eder ve proje bittiği zaman oradaki elemanların işleri bitmiş olur. Bazen de iş akti sözleşmesiyle alınır herhangi bir nedenle işinin devamı uygun görülmeyenler oradakilerin kararıyla işlerine de son verilir, yeni eleman da alınır. TÜBİTAK'ta fazla işten çıkarmalar var denecek bir durum da yok. Çok fazla sirkülasyonun olduğu bir yerdir."
'TÜRKİYE'NİN HUZURU VE İSTİKRARI BAZI ÇEVRELERİ RAHATSIZ ETTİ'
Türkiye'nin önlenemez yükselişinin bazı mihraklarda tedirginliğe yol açtığını söyleyen Bakan Işık, Türkiye'nin  son bir yılı zor bir yıl olarak yaşadığını, ülkenin huzur istiktarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtti. Işık, "Bazen masumane başlayan olayları illegal örgütler devreye girerek kendi yanlarında bulunan medyanın da desteğiyle lanse etmeye çalıştılar. Türkiye sıkıntılı günler yaşadı. Milletimizin basireti ve halkımızın dik duruşu ve dik duran Başbakanımız bütün bu oyunları sona erdirdi. 17 Aralık tarihinde demokrasiye operasyon girişiminde bulunuldu. O operasyon hükümete ve demokrasiye yönelik bir operasyondu. O süreçte ülkenin ekonomisinde bir sarsılma oldu. Ama yine halkın basiretiye bu operasyonu da boşa çıkardı. Sizler AK Partiye ve başbakanımıza sahip çıktınız. Demokrasiye ayar vermek isteyenlere sizler çok ince bir ayar yaptınız." diye konuştu. 

EA(MB/AAA) (FOTOĞRAFLI)