Fatih TURAN- Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE, () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane'de köprü ve hastane açılışı yaptı. Sabah saatlerinde uçakla Trabzon’a gelen Bakan Fikri Işık, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde çeşitli açılışlara katıldı. Üçtaş Köyü’nde yapımı tamamlanan bir köprünün açılışını yapan Bakan Işık daha sonra Kürtün Kültür Merkezi’ne geçerek, dokumacılık yapan kadınlarla sohbet etti. Işık, kendisinden dokuma fabrikası isteyen kadınlara, yakın zamanda Geleneksel El Sanatları Enstitüsü kurmayı planladıklarını söyledi. Ziyaret anısına Bakan Işık'a kadınlar tarafından yapılan çeşitli yöresel el sanatları ürünleri ve üzerinde adının yazılı olduğu kantar hediye edildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yapımı biten Kürtün Devlet Hastanesi’nin de açılışını yaparak, tedavi gören hastaları ziyaret etti. Hastane açılışında konuşan Işık, şunları söyledi:
"Türkiye büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor. İstikrar sayesinde Türkiye'nin her tarafına yatırımlar yapılıyor. Bu istikrarın devam etmesi için vatandaşlarımızın desteğini sürdürmesini istiyoruz. Onun için durmak yok, hizmete devam. Durmak yok yola devam diyoruz."
Bakan Işık'a açılış ve ziyaretlerinde Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile diğer ilgililer eşlik etti.

FT(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)