GÜMÜŞHANE TİCARET ODASINI ZİYARET ETTİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nı (GTSO) ziyaret ederek yetkililerden kentte yürütülen projeler hakkında brifing aldı. Bakan Işık daha sonra GTSO tarafından Gümüşhane Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 2012 yılı Ekonomi Ödülleri törenine katılarak vergi rekortmenlerine plaket verdi. Törene Bakan Işık’ın yanı sıra AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, MHP'li Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Işık, Türkiye'de istikrarı bozmak için gayret gösterildiğini kaydederek, “Türkiye'de istikrar bozulursa yatırımların yapılma imkanı kalır mı? Türkiye istikrarını sürdüremezse büyüyebilir mi?" dedi.

VARSA YANLIŞ YAPAN YARGIDA HESABINI VERSİN

Hiç kimsenin yargı üzerinden hükümete operasyon yapma hakkının olmadığının altını çizen Işık, şöyle konuştu:

“Varsa bir yanlışlık yargı onun hesabını sorar. Ama hiç kimsenin yargı üzerinden hükümete operasyon yapma hakkı yoktur. Eğer hükümet ile ilgili derdin varsa 30 Mart'ta sandık var. Gidersin sandığa. Çıkarsın sokağa, millete anlatırsın, AK Parti'nin ülkeyi iyi yönetemediğini, ekonominin kötü olduğunu söylersin. Biz de AK Partililer olarak bunların tersini söyleriz, kararı millet verir. Ama siz kalkar yıllarca sinsice çöreklendiğiniz yargının içinden yargıyı kullanarak hükümete operasyon yapmaya kalkarsanız, hiçbir hükümet buna müsaade etmez. Bu devletin bekası meselesidir, hükümetin bekasından daha öte. Varsa yanlış yapan yargıda hesabını versin. Ama kimin yanlış yaptığına kimin yanlış yapmadığına kararı ne cunta verebilir, ne paralel yapı ne de muhalefet partisi verebilir. Kimin yanlış yapıp yapmadığının kararını verecek olan yargıdır. Onun için inşallah bu sürecin sonucunda Türkiye'nin tam bağımsız ve tam tarafsız yargıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu sürecin sonunda hem demokrasi hem de ekonomi Türkiye'de güçlenecek,"

Bakan Işık, Gümüşhane'deki temaslarına yarın da devam edecek.

FT(TM/SSA) (FOTOĞRAFLI)