BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na atanan Fikri Işık, bugün seçim bölgesi olan İzmit'e gelerek ilk ziyaretini Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya yaptı. Fikri Işık bir soru üzerine son gelişmeleri değerlendirirken, "Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Siyaseti dizayn operasyonudur" dedi. 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı vilayet binası önünde Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve daire müdürleri karşıladı. Bakan Işık, ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bazı milletvekillerinin disipline sevkedilmesi ve istifalarıyla ilgili olarak sorulan soruya  "Dün akşam ben de televizyonda gördüm. Konuyla ilgili detaylı bilgim yok" diye cevaplandırdı.
Yolsuzluk soruşturması sırasında yargıda yaşanan sıkıntılara yönelik soru üzerine ise Bakan Işık şunları söyledi:
"Olayları günlük değerlendirmeye kalkmak, her maçın pozisyonuna ayrı yorum yapmaya benzer. Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı yolsuzluk operasyonu değildir. Siyaseti dizayn operasyonudur. Bunu net görelim. Zira tüm demokrasilerde bu tip operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı buna çok dikkat eder. Siz 13-14 ay önce başlamış operasyonları bekletip bekletip dosyaları birleştirerek seçime 3 ay kala bunu patlatırsanız, buna demokrasilerde kimse yolsuzluk ve rüşvet operasyonu demez. Bunun adı siyaseti dizayn operasyonudur.
Onların hedefi gelişen Türkiye'nin gelişimini engellemektir. Bir de uygulayıcıları var. Uygulayıcıların hedefi de direkt Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bizim AK Parti olarak duruşumuz açık. Hiçbir yolsuzluk yapanın yanına kar kalmayacak. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Bununla ilgili iki kurala dikkat ediyoruz. Birincisi hiç kimse suçu ispat edilene kadar suçsuzdur. İkincisi adalet tecelli etmelidir. Yargı üzerinden bir itibarsızlaşma operasyonuna asla evet diyemeyiz. Yargı üzerinden bir suikast girişimine evet diyemeyiz. Kendi amiri durumundaki kişilere bilgi vermeyip gazetelere bilgi sızdırmak yargının dışına çıktığının ta kendisidir. Hiç kimse siyaseti dizayn etmeye kalkmasın. Millet buna çok tepki gösterir."

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)