Murat SANDIKÇI-İlker AKTAŞ/GERZE(Sinop), () - SİNOP'a gelen Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, bu seçimin sadece bir yerel seçim olmadığını belirterek, "Bu seçim son dönemde ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı adeta bir referandum niteliği taşıyor" dedi.
Bugün THY tarifeli uçağı ile İstanbul'dan Samsun'a buradan da karayolu ile Sinop'a gelen Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Gerze İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. Partisi tarafından organize edilen mitingde konuşan Bakan Işık, "Bu seçimin sadece bir yerel seçim olmadığını bu seçimin son dönemde Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı adeta bir referandum niteliği taşıdığını lütfen unutmayın. Bu ülke çok sıkıntılar, acılar çekti. Çok badireler atlattı. Dünya hızla kalkınırken biz sağ sol çatışması ile zaman kaybettik, birbirimize düştük. Birileri ülkenin içini sürekli karıştırdı. Kargaşa çıkardı. Ciddi bir sıçrama yapmaya çalışırken biz kendi içimizde birbirimize düştük, olan bize oldu" dedi.
1960 yılında yapılan ihtilal sonrası Menderes'in asıldığını hatırlatan Bakan Fikri Işık, "1960 yılının Mayıs ayının gazetelerine açın bakın, bir de bugünkü gazetelere bir bakın. Aradan 54 sene geçmiş ama manşetler aynı manşet. Ne diyor, 'Menderes büyük yolsuzluk yaptı. Bebek davası, köpek davası, hatta 12 uçak dolusu altında kaçarken yakalandı. Üniversite öğrencilerini kıyma makinelerinden geçirdiler' Bunları söylediler, bir ihtilale zemin hazırladılar. İhtilali yaptıranları biliyorsunuz. O gün iddia ettikleri yolsuzluklardan dolayı bir tek belge bulup da Menderes'in yolsuzluğunu ispat ettiler mi? O kıyma makinelerinde öğütülen bir öğrenci çıktı mı?.Hani 12 uçak dolusu altınla yurt dışına kaçıyordu. Maksat iktidarı devirmek, milletin iradesini çalmak. Başarılı oldular. Daha sonra aynı şeyleri Özal'a da yaptılar, Erbakan hocamıza da yaptılar" diye konuştu.
Türkiye'nin kalkınmasına, yücelmesine yönelik kim çalışma yaparsa kumpas kurulduğunu ifade eden Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Nuri Demirağ örneğini vererek CHP'ye yüklendi. Bakan Işık, "1930'larda uçak fabrikasının ilk temelleri atılmıştı. Rahmetli Nuri Demirağ. Şimdi bu CHP var ya biz 'Atatürkçüyüz' diyor, bunların hiçbirine inanmayın. Atatürk, Nuri Demirağ'ın elinden tutuyor, ben uçak fabrikası yapacağım dediğinde. Ona sonuna kadar destek veriyor. Atatürk'ün vefatından sonra Nuri Demirağ, bir atölyede adeta küçük el aletleriyle 8 tane tayyare yapıyor. Dünyadan da sipariş alıyor. Ama o günkü CHP zihniyeti 'yarın bu adam milli kahraman olur, bizi devirir, iktidarımızı yıkar' diye adamı batırıyor. Şimdi biz 'Atatürk'ün partisiyiz' diyorlar. Hadi canım sen geç oradan" dedi.
MİLLETİN DIŞINDA KİMSE İKTİDAR DEĞİŞTİREMEZ
Bakan Fikri Işık, son dönemde hükümete yönelik yolsuzluk eleştirileri ile ilgili ise şöyle konuştu:
"Bizim kesinlikle taviz vermedimiğiz düsturumuz; hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne derse o olur.  Demokrasilerde iktidarı belirleyen ancak millettir. Milletin dışında kimse iktidar değiştiremez. Sokak olaylarıyla iktidarı teslim almaya çalıştılar. Başbakanımızın dik duruşu, sizlerin desteği ve duası oyunu boşa çıkardı. Sonra 17 Aralık'ta yolsuzluk görüntüsüyle bir operesyon. Neymiş efendim yolsuzluk yapılıyormuş, herkes çalıyormuş, Allah'tan korkun be. Kim yanlış yaparsa bedelini ödesin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim yemişse burnundan fitil fitil gelsin. Bunu kararını kim verecek, medya mı? Bunun kararını önce Türkiye'nin bağımsız ve taraftarsız mahkemeleri verecek, yargı verecek. Sonra da sandıkta halk verecek. Yargının içine sızmış bir çete var, emniyetin içine sızmış bir çete var. Başbakanı 8 sene dinleyen bir çete var. Yargı darbesiyle hükümet düşüreceksin. Bizim zavallı Kemal Kılıçdaroğlu da onların sayesinde iktidara geleceğini düşünüyor. Böyle bir çete, hükümeti devirseydi seni parmağında oynatırdı. Ama o alışkın, çünkü kasetle genel başkan oldu, montajlarla da başbakan olmaya çalışıyor. Başbakan olmanın yolu milletten geçiyor, milletten oy almadan başbakan olamazsın."
Bakan Fikri Işık, daha sonra karayoluyla Sinop'un Erfelek İlçesi'ne geçti.

MS,İA(MS/AK) (FOTOĞRAFLI)