Orhan UZUN/KANDIRA (Kocaeli), () - BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'nde yapımı tamamlanan Mehmet Kazım Dinç Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptı. Bakan Işık, açılışta yaptığı konuşmada, "Birileri laf siyaseti yapar biz hizmet siyaseti yaparız" dedi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında 10 milyon 49 bin liraya yaptırılan Mehmet Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi'nin açılış törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, sivil toplum temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.
'BİZ HİZMET SİYASETİ YAPARIZ'
Kandıra'ya daha vermeleri gereken çok hizmetler olduğunu söyleyen Bakan Işık konuşmasına söyle devam etti:
"Birileri laf siyaseti yapar biz hizmet siyaseti yaparız. Bizim görevimiz size en yisini sunmak. Koğuş gibi odalar buraya yakışmıyordu. 11 tane ambulansımız vardı, şu anda 54 tane ambulansımız var. Tekerlekleri palet olan değil, helikopter ambulanslarımız var. Personel sayısı iki katından daha fazla arttırıldı. Bunlar memleketin hangi noktadan hangi noktaya geldiğini gösteren güzel şeyler. Milletvekilliği ve bakanlığı döneminde Kandıra'ya hizmet eden Kazım ağabeyimizin ismini özellikle bu hastaneye verdik."
'KANDIRA'DA HER YAZ SU SIKINTISI YAŞANIRDI'
Kandıra İlçesi'nde her yaz su sıkıntısının yaşandığını hatırlatan Bakan Işık, konuşmasını söyle sürdürdü:
"Kandıra'nın 2002 yılını hatırlayın. Her yaz bir su sıkıntısı çekerdi. İlk defa bu sene Kandıra'da hiçbir köy su sıkıntısı çekmeyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu bu bölgeye Namazgah Barajı'nı kazandırdı" dedi.
Mehmet Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi toplam 10 bin metre kare alan üzerine 10 milyon 49 bin liraya inşa edildi. Servisleri ile birlikte üç katlı inşa edilen hastanede 7'si uzman doktor olmak üzere 200 kişi hizmet verecek. Ayrıca hastanede 6 yataklı acil müşade odası, 54 yatak, 2.düzey yoğun bakım ünitesi ve iki adet amaeliyathane var. Öte yandan hasta kabulüne yaklaşık iki hafta önce başlanan hastanede endoskopi birimi ve kadın doğum da bulunuyor.

OU(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)