Nedim KOVAN/ORDU, () - ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, "Ak Parti kimi gösterirse o kazanır" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, karayoluyla bugün Ordu’ya gelerek Vali Kenan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Güllüce, kimin aday olacağını bilmediğini söyledi. Ak Parti tarafından gösterilen adayın seçimleri farkla kazanacağını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da aday olması halinde buna sevineceklerini belirten Bakan Güllüce, "Kimin aday olacağını bilmiyorum ama Ak Parti kimi gösterirse o aday olacak, o kazanacak. 'Ak Parti kimi gösterecek' derseniz onunla ilgili elimizde bilgi yok. Ama 'kim kazanacak' diye sorarsanız, Ak Parti kimi gösterirse o kazanır. Tayip bey aday olacak mı, olmayacak mı bilemiyoruz. Ama olursa biz seviniriz, olsun isteriz" dedi.
SÖYLEMEKTE ÇEKİNDİĞİM KELİMELER VAR
PKK tarafından Güneydoğu’da kaçırılan çocuklarla ilgili de açıklama yapan Bakan İdris Güllüce,  söylemekten çekindiği kelimeler olduğunu vurgulayarak, "Kaçırılan çocuklarla ilgili sayın Başbakan açıklamalar yapıyor. Sıkıntılı bir şey, çirkin bir şey. Ben ne konuşayım ki. Bu asırda çocuk kaçırmanın ne demek olduğunu, 10 yaşındaki bir insanın bile aklı ererken ayıp. Söylemekte çekindiğim kelimeler var" diye konuştu.
MARJİNAL GRUPLARI AYIRMAK LAZIM
Amasya’da ağaç kesilip yerine akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi nedeniyle vatandaşların gösterdiği tepkilerle ilgili bir soruya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Ben bakan olarak vatandaşlarımızın çevre duyarlılığının artmasını isterim. Hatta kampanya yapacağız, çevre duyarlılığını artırmak için, okullarla Milli Eğitim ile protokol imzalamak istiyoruz. Bu bizim kendi malımız, bizim topraklarımız. Bizim yeşilimiz, bizim ülkemiz. Çevre şuuru da, çevre bilinci de bizim kültürümüzde olan tarihe dayanan, inancımıza dayanıyor. Aile terbiyemize dayanan bir şey bu. Her iyi şeyi istismar eden ortamlar oluşabilir, kurumlar oluşabilir, kişiler oluşabilir. Biz iyi şeye sahip çıkan, çevreye sahip çıkan, çevreyi koruyan, çevrenin duyarlılığını artıran bir karıncayı bile koruma hassasiyeti gösteren istiyoruz. Ama bunu istismar edip 'bununla hükümeti yıpratırım' diyen marjinal grupları tabii ki bunlardan ayırmamız lazım. O marjinaller her şekilde bir başka şekilde bahane buluyorlar. Kimi ağacı bahane ediyor, kimi başka şekil yolu kapatıyor, kimi çocuk kaçırıyor bir şeyler buluyor. Onları onla karıştırmamak lazım" dedi.
Bakan İdris Güllüce, Ordu Valiliği ziyaretinin ardından Ak Parti İl Teşkilatı'nı da ziyaret etti.

NK(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)