ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 22 Temmuz'da Emniyet'te yapılan operasyonun ikinci dalgasıyla ilgili "Ben de televizyondan seyrettim. Adli bir mesele. Bizim bir şey konuşmamız doğru değil. Adli çalışmalar devam ediyor, ne oluyor ne bitiyor, bakacağız. Biz bir şey konuşsak, hemen 'Yargıya müdahale ediyor', konuşmayınca 'Bak konuşmadı' derler. Adalet mülkün temelidir" dedi.
Bakan İdris Güllüce, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında dün gece Nevşehir’e geldikten sonra Uçhisar Beldesi'ndeki bir butik otelde konakladı. Bakan Güllüce, bu sabah saatlerinde geldiği Nevşehir Valiliği’nde Vali Mehmet Ceylan ve daire müdürleri tarafından törenle karşılandı. Bakan Güllüce, şeref defterini imzalarken Vali Ceylan kendisine brifing verdi, Avanos İlçesi'nde topraktan yapılan Hitit Amforası hediye etti. 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Emniyet'te başlatılan 'İkinci dalga' operasyon ile ilgili soruyu "Adaletü mülkün temelidir" diyerek yanıtsız bıraktı. Güllüce, anketlere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda en az yüzde 55 oy alarak ilk turda cumhurbaşkanlığını seçileceğini gösterdiğini ifade ederken, şöyle konuştu:
"3- 4 puan hatta daha fazla yüksek gösteren anketler de var. Muhalefet partileri açısından 'Çatı mı çökecek', 'Taban mı yukarı fırlayacak', 'Taban mı çatıyı patlatacak', 'Çatı mı tabanı ezecek' sorusunu ben cevaplamayım. Çatı ile taban, tabanla çatı kendi aralarında 11 Ağustos günü değerlendirsinler. 10 Ağustos saat 21.00’den itibaren bizim açımızdan Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığına halkın kendi eliyle Türk tarihinde ilk defa Orhun ve Göktürkler'den başlayıp ,Gazneliler, Selçuklular'a kadar gidin Türk tarihinde böyle bir seçim yok. Vatandaş kendi mübarek eliyle sandığa gidecek ve oyunu verecek; 'Yüzde 56’dan fazla bir oyla Cumhurbaşkanı seçilmiştir, milletimize hayırlı olsun' diyebiliriz. Bundan sonra muhalefet ne yapar, hangi lider devam etmeyi başarabilir, taban liderleri nasıl kabul eder, aday belirlemede kendilerini hiçe sayılmasını nasıl değerlendirir, 'Bizi hesaba katmadın' diye nasıl hesap sorar, bunlara karışmayız. 11 Ağustos 2014 Pazartesi günü Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olacak, biz de gidip kutlayacağız."
Güllüce, AK Parti'nin kurumsal kimliği bulunduğunu, herkesin hafsalasının almadığı başarıları gerçekleştirmiş olan bir parti, kurum ve teşkilat olduğunu, AK Parti içerisinde ülkeyi yönetecek kadar onlarca ekip bulunduğunu söyledi.
Gazze’de dünyanın gözü önünde büyük bir kıyımın olduğunu ifade eden Bakan Güllüce "Bu kuşak olmasa da gelecek kuşaklar İsrail’in yaptığı zulmü, hem de bunlara ses çıkarmayan dünya devletleri liderlerini suçlayacaktır. Güney Amerika ülkelerini kutluyorum. Ama Müslüman dünyadan bir tek Recep Tayyip Erdoğan sesini çıkarıyor, başka tepki koyan yok. Ramazan’da nasıl oruç tuttuk, bilemedik. İçimiz dışımıza çıktı. Gözümüzün önünde kadın, çocuklar öldürülüyor, hastane, okullar bombalanıyor. Millet olarak zalimin karşısında olma gibi bir fıtratımız var. Rahat oruç tutamadık, rahat bayram edemedik.Zalimlikle abad olmuş dünyada kurum, kişi veya devlet yok. Hitler, 1940’larda dünyayı titretiyordu. Sonra benzin dökerek kendini yakmak zorunda kaldı. İsrail’in katilleri ne döküp kendilerini yakacak, Onu ben bilmiyorum” diye konuştu.
Bakan Güllüce, Valilik ziyaretinin ardından Nevşehir Belediyesi’ne geçti.

FOTOĞRAFLI