Taner BAYAR/BOLU, () - GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'Ekmek İçin Ekmeleddin' sloganını eleştirerek, "Ekmek için denilmesini bir çelişki görüyorum. Yani orası o muhtereme göre icraat yeri değilse, orası ekmekte üretmez, ekmek de vermez" dedi.
Ak Partili belediyelerin düzenlediği iftara katılmak üzere gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Yazıcı oda yöneticileri ile görüştükten sonra partisinin il başkanlığını ve Yukarı Çarşı'da esnafı ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yazıcı, Irak ve Suriye'de TIR sürücülerinin ve ticaretteki sıkıntıların çözümü konusunda çalışma olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Güvenlik önemli. Bizim çalışmalarımızı 3 başlık altında ifade edersek, sosyal güvenlik, toplumsal güvenlik ve ekonomik güvenlik. Bunlar yatırımcılar ve müteşebbisler için bu alanlarda hangi kategori varsa bu alanlarda insanların güven duyarak hareket etmesi lazım. Bir ülkede çatışma varsa, hükümet duruma hakim değilse, bir araya gelmiş terör grupları orduları ve askerleri dağıtabiliyorsa orada güvenlik sorunu var demektir. Oraya gidip mal satacak, ürün tedarik edecek olan müteşebbis de elbette yoğurdu üfleyerek yiyecek" dedi.
Hedeflerinin 77 milyon insanın kardeşliğini güçlendirmek olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:
"Yüce meclis geride bıraktığımız hafta içerisinde çözüm sürecine ilişkin 6 maddelik bir kanunu kabul etti. Bu önemli bir kanun. Biz bu proje ile kardeşliğimizi güçlendirmek veya yeniden ihya etmek istiyoruz. İnsanların farklı mezhebe sahip olmaları o toplumun kültürel çoğunluğunun bir gereği ve zenginliğidir. Hiçbir zaman ayrılmak, parçalanmak olmaması gerekir. Bazı insanlar bazı uygulamaları gerekçe gösterip ayrışma alanlarını tahrik ediyolarsa, o haksız uygulamaları devre dışı bırakmak lazım. Zaten geri dönüp baktığınızda bunları devre dışı bıraktık. Birçok kelime söylenemez, birçok nitelendirme yapılamazdı, bunları yaptık. Yer yerinden oynamadı, kırılmadı, dökülmedi, parçalanmadı. Hedefimiz 77 milyon insanın kardeşliğini güçlendirmek." 
Bakan Yazıcı, Eklemeddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak ise şu açıklamada bulundu:
"Benim gördüğüm çelişkilerden biri şu; Ekmek için denilmesini bir çelişki görüyorum. Yani orası o zata göre, o muhtereme göre, o aziz beyfendiye göre icraat yeri değilse, orası ekmek de üretmez, ekmek de vermez. Bu anlamda ekmek için demeyi bir çelişki olarak görüyorum. Yoksa ki ekmek kutsal bir varlıktır kıymetli soframızda."

FOTOĞRAFLI