BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de şu anda gerçekten demokratik devlet olmanın doğum sancılarının yaşandığını söyledi. Bakan Işık Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili olarak da, "İçinde ne var TIR'ın ben de bilmiyorum. Ama bildiğim birşey var. Devletin herşeyi böyle ulu orta tartışılmaz" dedi.
İzmit'te Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirilen ve AK Parti il ve ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı iştişare toplantısının kısa bir bölümü basına açık gerçekleştirildi. Bu bölümde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakın Işık bir soru üzerine, Türkiye açısından gerçekten bir demokratik devlet olmanın doğum sancılarının yaşandığını belirterek, "Bu son olaylar Türkiye'de hukukun sadece millete hesap veren bağımsız ve tarafsız olarak işlemesi gerektiğini herkese gösterdi" diyerek şöyle devam etti:
"Yani yargının sadece bağımsızlığının yetmediğini, aynı zamanda tarafsız olması gerektiğini, ama 'ben hiç kimseye hesap vermem' mantığının da doğru olmadığını millete hesap verilmesi gerektiğini gösterdi. Bundan sonra ümit ediyorum ki yargı yapılacak, gerek anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının garanti altına alınması, yargının sadece millete hesap vermesi, yani kendisini milletine karşı sorumlu hissetmesini zannediyorum altyapısı hazırlanacak." 
Fikri Işık, Hatay'da yakalanan ve daha sonra ortadan kaybolan TIR ile ilgili sorulan soru üzerine ise, "İçinde ne olduğunu ben de bilmiyorum. Ama bazı olaylar böyle herkesin önünde tartışılmaz. İçinde ne var TIR'ın ben de bilmiyorum. Ama bildiğim birşey var. Devletin herşeyi böyle ulu orta tartışılmaz. Bizim devlet geleneğimizde de bu vardır. İçinde ne var bilemiyorum. Açıklanan resmi ifadelere itibar etmek durumundayız" dedi.
Bakan Fikri Işık, ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla ilgili sorulan soruyu ise, "Biliyosunuz üst komisyon tarafından son değerlendirilme yapılıyor. Bildiğim kadarıyla Başbakanımızın başkanlığında çalışma devam etti. Bu çalışma bitince kamuoyuna açıklanacak. Ama taktir edersiniz ki AK Parti Genel Başkanı aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı. Sadece genel başkanlık şapkası yok. Aynı zamanda başbakanlık şapkası var. Dolayısıyla zaman yoğunluğunu herhalde dikkate almanız lazım" diyerek, bu açıklamanın uygun bir tarihte yapılacağını söyledi.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

OU-EY(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)