BAKAN IŞIK: "BU VATAN HAİNLİĞİDİR"
Yalova’daki programının ardından Çiftlikköy ilçesi ile Tavşanlı ve Subaşı beldelerinden sonra Altınova ilçesine giden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, internette yayınlanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2’inci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik saldırıyı değerlendirmek üzere yaptıkları görüşmeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kayıtlarını değerlendirdi. Bakan Işık, “Bugün bir ses kaydı yayınlandı. Bu ülkenin Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı, Dışişleri Müsteşarı, Genel Kurmay 2. Başkanı zannediyorum. 4-5 kişinin devlet güvenliğiyle, dış politikasıyla ilgili yaptığı konuşma yasa dışı olarak dinleniyor ve maalesef servis ediliyor. Ya bu vatan hainliğidir. Burada particilik olmaz bakın. Ben bugün bu vatana ihanet suçunu işleyenlerin çok ağır bir bedel ödemeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizim orada 10 dönüm de olsa Süleyman Şah Türbesi vatan toprağıdır. Orayla ilgili devletin zirvesinde yapılan bir görüşme ortam dinlemesiyle kayıt edilirse, bu da seçime iki gün kala Türkiye’nin tüm dış ilişkilerini bozma pahasına servis edilirse bu ülkede, buna bir tek Allah’ın kulu evet diyemez. Siz kimin avukatısınız, kimin sözcüsüsünüz? Bu ülkenin milli çıkarları. Allah aşkına gözünüzü bu kadar mı kan bürüdü. Seçim sonuçlarını etkilemek için devletin sırlarını ifşa etmekten de mi çekinmiyorsunuz? Böyle ihanet olabilir mi? Ne yaptıysalar tutmadı. Denize düşen yılana sarılır. İnanın bunlar sarılmak için yılandan daha beter bir şey arıyorlar. Ya ülkenin menfaati, çıkarı söz konusu. Suriye’de bir savaş var. Bu savaşın içinde böyle bir kaset yayınlanabilir mi? Bu kadar mı gözünüz döndü? Bu kadar mı alçaklaştınız? Bu kadar mı dışarıdan aldığınız talimata harfiyen uyar hale geldiniz? Nedir derdiniz? Türkiye’nin güçlenmesi birilerini rahatsız ediyor da bu paralel yapı dediğimiz, bu çeteyi niye bu kadar rahatsız etti? 30 Mart’ta Tayyip Erdoğan gidecekmiş. Millet istemezse Tayyip Erdoğan’ı kimse götüremez. O devir geçti artık. Merhum Menderes’i götürdünüz, merhum Özal’ı götürdünüz, merhum Erbakan’ı götürdünüz, ama Tayyip Erdoğan’ı Allah’ın izniyle götüremeyeceksiniz. Neden, millet sahip çıkıyor" dedi.
Partililere seslenen Bakan Fikri Işık şunları söyledi: "Değerli Altınovalılar, Ak Parti’yi beğenmezsiniz sandıkta değiştirirsiniz. Başka bir partiyi getirirsiniz, onu beğenmezsiniz sandıkta değiştirirsiniz. Bu hak sizin ama görünmez bir yapıyı devleti ele geçirirse Allah korusun kimse değiştiremez. Onun için burada çok dikkatli olalım. Türkiye’de 30 Mart seçimlerini engellemek için kurulan kumpasa çok güçlü bir tepki vermek durumundayız."
BU BİR TEDBİR AMAÇLI BİR UYGULAMADIR, İDARİ BİR TASARRUFTUR
Bakan Işık, Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Kaytazdere beldesinde basın mensuplarının video paylaşım sitesi 'Youtube'nin kapatılmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Bakan Fikri Işık, "Arkadaşlar bugün yayınlanan o ses kaydı bu paralel yapının ne kadar büyük bir ahlaksızlık içerisinde olduğunu, devletin menfaatlerini hiçe sayan, ülkenin çıkarlarını hiçe sayan bir anlayışla hareket ettiğini gösteriyor. Her devletin bazı sırları, çalışmaları, görüşmeleri olur. Bunlar belli ki her tarafa sızmışlar. Devletin en mahrem görüşmelerini kayıt altına almışlar. Şimdi seçim sonuçlarını etkilemek açısından belli ki bir takım istihbarat örgütleriyle iç içe bazı servisler yapıyorlar. Şurada seçime 2 gün var. Bu süreçte seçim sonuçlarını etkileyeceğiz diye ülkenin menfaatlerini ayaklar altına almaktan çekinmiyorlar. Bu bir tedbir amaçlı bir uygulamadır. İdari bir tasarruftur. Dışişleri Bakanlığı gereken açıklamayı yapmıştır. O açıklamanın ötesinde söylenecek bir şey yok" diye konuştu.

SG (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)