AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler ile birlikte bir dizi temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Gaziantep'e geldi. Başbakan Erdoğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için adını açıkladığı Bakan Şahin, kendisini karşılayan kalabalık tarafından mehteran takımı ile davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Seçildiği takdirde Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olacağını ifade eden Bakan Fatma Şahin, "Sonuçta ben bu şehirde öleceğim, mezarım anam rahmetlinin yanında olacak. Bu can bu bedenden olduğu sürece bu şehrin hizmet etmekten büyük bir onur duyuyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçakla Gaziantep'e geldi. Gaziantep Havalimanı'nda Vali Erdal Ata ve protokol üyeleri tarafından karşılanan bakanlar, kendilerini bekleyen uzun partili kuyruğunu selamladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün genişletilmiş il başkanları toplantısında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için adını açıkladığı Bakan Fatma Şahin, apronda mehteran takımı ve davullarla karşılandı. Partililerin sevgi gösterisinde bulunduğu bakanlar, uzun süre aprondan çıkamadı.
KESİLECEK KOYUN KAÇTI
Bakanlar için havalimanında kesilecek koyun, görevlinin elinden kaçtı. Görevlilerin uzun süre kovaladığı koyun, bakanların talimatıyla kesilmeden bir yurda bağışlanmak üzere götürüldü.
MEZARIM ANAM RAHMETLİNİN YANINDA OLACAK
Aprondaki uzun kuyruk oluşturan vatandaşları selamlayan Bakan Fatma Şahin, Gaziantep'in kendisini sahiplendiğini belirterek, "2002'de bu şehirde mühendis olarak çıktım. Bu şehir beni sahiplendi. İlk kadın milletvekili ve bölgenin ilk kadın bakanı oldum. Ben de bütün gücümü bu şehir için kullandım. Bu şehrin hizmetkarı olmak en büyük makam olarak gördüm. Bu şehirde doğmayı en büyük makam olarak gördüm. Sonuçta ben bu şehirde öleceğim, mezarım anam rahmetlinin yanında olacak. Bu can bu bedenden olduğu sürece bu şehrin hizmet etmekten büyük bir onur ve şeref duyuyorum" dedi.
BİR TARİH DAHA YAZACAĞIZ
Bakan Fatma Şahin, seçildiği taktirde Türkiye'nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak görev yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"11 yıldan beri beraber çalışıyoruz. Başbakanımız bizim liderimiz. Aslında bu Anadolu kadının bir zaferi, kadınlara olan güvenin bir zaferi. İnşallah birlikte başaracağız ve yerel yönetime kadın eli değdiği zaman nasıl taçlandığını bütün Türkiye'ye göstereceğiz. Türkiye'nin ilk kadın belediye başkanı Gaziantep tarih yazıyor. İnşallah hemşerilerimin desteği devam edecek. Bir tarih daha yazacağız. Bu başarıyı taçlandıracağız. Onların desteğiyle rekor kıracağız Allahın izniyle ve kalkınma yerelde başlar. Demokrasi yerelde başladı. Kadın gücünü göstereceğiz."
Bakan Fatma Şahin, bakanlarla birlikte kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları selamladıktan sonra temaslarda bulunmak üzere şehir merkezine doğru hareket etti. Havalimanından ayrılmaya çalışan otobüsün önünü kapatan bir grup partili, bakanlara tezahüratlarda bulunarak güvercin uçurttu.