BAKANLAR AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gaziantep temasları kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile görüşen bakanlar, partililere hitap etti.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye'deki karışıklığın sona ermesiyle Suudi Arabistan'a kadar hızlı tren inşa edeceklerini söyledi. Bakan Yıldırım, Türkiye'de ulaşım, ekonomik ve siyasi alanlarda önemli devrimler yaşandığını ifade ederek, "Sadece yol yapmakla değil, havacılıkta, deniz ve demir yolunda, akıl yollarında da Türkiye devrimler gerçekleştirdik. İletişimi Afrika seviyesinden alıp, Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Birkaç gün önce Fransa'daydım; iletişim bizden daha kötü. Şu anda hem iletişim hızı, hem de internetle ilgili konularda Türkiye ön sıralarda. Telefon konusunda açık ara öndeyiz. Her bakımdan gelişmeler iyi durumda. Ekonomideki istikrar iyi durumda. Türkiye'de biz göreve geldiğimizde birbirine bağlanmış bölünmüş yol sayısı 6 idi, şimdi 74 oldu. 2023 hedeflerinde Gaziantep hızlı trenin sesini duyacak, adımlarını atıyoruz. Konya ve Karaman'ı hallettik. İlk etapta Karaman'dan Adana ve Mersin'e oradan da Gaziantep'e hızlı tren gidecek. İnşallah bölgede işler, Suriye düzelirse ver elini Halep, Şam, Ürdün ve Medine'ye ulaşacak. Ama Suriye'deki olaylar çıkmadan biz bunun hazırlığını yapmıştık Antep'ten Şam'ı yarım saate düşürecek projemiz hazır" diye konuştu.
BAKAN ERGÜN: ÇOK DAR BİR ALANDAN GEÇECEĞİZ
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise, Türkiye'nin kısa zaman içerisinde önemli olaylar yaşayacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Türkiye çok kısa bir dönemde önemli olaylar yaşayacak. İlk önemli olay mahalli seçimler, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Çok dar bir alandan geçeceğiz. Onun için safları sıklaştırmamız lazım. Bütün Türkiye geçeceği için biraz böyle sürtüşmeler fazla olabilir. Biraz ısınır ortalık, hararetlenir. Bu geçiş sürecini de titiz bir şekilde yönetmemiz lazım. Ondan sonrası Türkiye'nin önü daha da açık. Çünkü 10 yıl boyunca Türkiye çok önemli mesafeler aldı, çok önemli badireler de atlattık bu arada. Bu 10 yılda az işler olmadı. Yani hizmetler bir tarafa onları say say bitmez zaten. Ama bu hizmetleri yaparken nelerle uğraştık. Öyle başımız selametle de yapmadık bu hizmetleri. Bir sürü zorluklarda aşıldı. Ak Parti kurulurken başladı bu zorluklar. Yani baktılar ki bir tehdit olarak algıladılar. Yani genel başkanımızı 'Bunu nasıl siyasetten yok ederiz, hadi yok edemedik, nasıl kısıtlarız milletvekili yaptırmayız. Siyasete girmesini önleriz' dediler. Ak Parti seçime giriyor, seçime 10 gün var, genel başkanımızı milletvekili adaylığından tasfiye ediyorlar. Seçime 10 gün var, partimiz hakkında birinci kapatma davası açılıyor. Bir partiye seçime 10 gün kala kapatma davası açmak seçime yargı yoluyla müdahale etmektir. Tam iktidara geldik. Amerika'nın Irak'a müdahale süreci başladı. O süreçte baş etmeye çalıştık. Ama bir taraftan da Ak Parti iktidarını hazmedemeyen derin devlet yapıları başladılar sıkıştırma faaliyetlerine. Önce bir sıkıştıralım. Milli Güvenlik Kurumu hükümetleri sıkıştırma yeriydi. Arkasından daha ağır baskılar başladı değişik yerlerde. Onlardan da bir sonuç alınamadı."
İçişleri Bakanı Muammer Güler de konuşmasında hükümetin çalışmalarıyla Türkiye'nin daha iyi yerlere geleceğini anlatarak, "Allah'a şükürler olsun ki; Cumhuriyet tarihinin en uzun Gaziantep Valiliği görevini yapma şerefine nail oldum. Neyin yapılmasını istediysek, şimdi bu 11 yıllık iktidarda tamamının hem de çok fazlasının gerçekleşmiş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Koalisyon dönemlerinin zorluklarını hatırlıyorum. Burada kişiler yarışmadı. Burada Gaziantep için en iyisi ne ise o var. Biz bu çözüm süreciyle de Gaziantep'in tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.
BAKAN ŞAHİN: BU MİLLET İÇİN NE KADAR ÇİVİ ÇAKTIĞIMIZ ÖNEMLİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise yapılan hizmetlerin önemli olduğunu ve halka hizmet için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. Bakanlığının çalışmalarını anlatan Bakan Şahin, "2.5 yıldan beri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı yapıyorum. Önemli bir emanete sıfırdan başladık. Ulaşamadığımız, her yoksulun, çocuğun ve yaşlının hesabını düşünüyoruz. Şu an 22 katrilyon gibi büyük bir bütçesi olan bakanlığız. 76 milyona ulaşan bir bakan olarak tek hedefimiz hizmet" dedi.