Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar), () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yolarımız Afyon kaymağı gibi oldu. Bunları hep hortumları keserek yaptık" dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde Çay Barajı ile Armutlu Göleti ve Sulaması'nın temel atma törenine katıldı. Tören alanındakileri selamlayan Eroğlu, 'Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, kadınlara çiçek dağıttı. Türkiye'nin her yerine yatırım yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, devlet kurumlarının hortumlanmasının kendi dönemlerinde son bulduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, hortumları keserek Merkez Bankası'nın kasasının doldurulduğunu kaydetti.
Hükümetin, milletten aldığı parayı kuruşu kuruşuna hizmete çevirdiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Çalışırsan, gayret edersen bayrağı zirveye dikersin. 1763 tesisi hizmete açtık. Bunlardan 300'e yakını baraj. 20 milyon dekar alanı sulamaya açtık. 76 şehrimizin su meselesini kökünden çözdük. Su ve yol medeniyettir. Bunlar olmadan medeniyet olmaz. 17 bin 500 kilometre yolu sizler için yaptık. Artık yollarımız Afyon kaymağı gibi oldu. Bunları hep hortumları keserek yaptık" diye konuştu.
'MUHALEFET İÇİN DUA EDİYORUM'
Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Özellikle siyasette kavgaların yaşanmamasını isteyen Eroğlu, "Biz herkesi seviyoruz. Burada başka partilere gönül veren vatandaşlarımız olabilir. Onları da seveceğiz. İnanın ben onlar için de dua ediyorum. Muhalefet için de dua ediyorum" dedi.
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Çay Barajı ile Armutlu Göleti ve Sulaması'nın temelini attı. Eroğlu, törende tesislerin tamamlama tarihi konusunda da yüklenici firma temsilcisi Şükrü Koçoğlu ile pazarlık yaptı. Pazarlığın ardından konuşan Şükrü Koçoğlu, aynı zamanda Afyon Eğitim Vakfı Başkanı olduğunu hatırlatarak, Bakan Eroğlu'na 20 çocuğun eğitim masraflarını karşılanmasına katkıda bulunduğu için plaket verdi.
Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Çay Belediye Başkanı Ak Partili Ali Yakut, Bolvadin Belediye Başkanı MHP'li Nazmiye Kılçık ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel katıldı.

MN(SU/CK) (FOTOĞRAFLLI)