BAKAN EROĞLU'NU, AKŞEHİR'DE NASRETTİN HOCA KARŞILADI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın ardından Konya'nın Akşehir İlçesi'ne geçip, 7 gölet ile sulama tesisinin toplu temel atma törenlerine katıldı. Bakan Eroğlu, burada temsili Nasrettin Hoca ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmasında sadece İstanbul'un su sorunun olduğunu sandığını, ancak Kars'tan Edirne'ye kadar her yerin su sorunu olduğunu gördüğünü belirtti. Şu an 76 ilin 2050 yılına kadar su sorununu çözdüklerini ifade eden Bakan Eroğlu, "İstanbul’u da inadına 2071 yılına kadar çözüyoruz. Dünya’nın sayılı içme suyu projelerinden biri olan Melen Barajı’nın temelini de attık ve açılış tarih ve saatini ne de biz belirledik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir barajın temelini atarken açılış tarih saatini sadece biz ilan ediyoruz. Çünkü temel atılırken 30 yıl bekleyen tesisler biliyoruz. O dönemin defterini kapattık" dedi.
Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun kendisine Taksim'de 17 ağaç kesildi diye kıyametin koparıldığını söylediğini hatırlatan Bakan Eroğlu, Türkiye'de 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti. Bakan Veysel Eroğlu, Akşehir'de temeli atılan 7 gölet ve sulama projesinin toplam maliyetinin 39 milyon 310 bin lira olduğunu ifade ederek, "Peki bunun ne faydası olacak. Bu projelerin çok önce yapılması gerekiyordu. Bunlar o kadar verimli ki bu projeler tamamlandığında yılda 12 milyon lira çiftçimizin cebinde kalacak. Yani tesisler kendisini 4 yılda amorti edecek. Bunlar çak önemli ve biz bunları yıldırım hızı ile inşaa ediyoruz" diye konuştu. Konuşmanın ardından 7 gölet ve sulama tesisin toplu temeli atıldı.

Atilla MEMİŞ/ AKŞEHİR,(Konya),()

ATM (İA/RT) (FOTOĞRAFLI)