'BAŞBUĞ'UN ÇIKMASI ÇOK İSABETLİ OLDU'
Afyonkarahisar programı kapsamında Sultandağı İlçesi'nde Kırca Göleti ve Sulaması'nın temel atma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliye kararını değerlendirdi. Başbuğ'un Afyonkarahisarlı olduğunu hatırlatan Eroğlu, Başbuğ'un suçsuz olduğunu ilk kendisinin söylediğini kaydetti. Tahliye haberinin hem kendisini hem de eşi Hatice Eroğlu'nu çok mutlu ettiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "İlker Başbuğ, benim de çok sevdiğim eski Genelkurmay Başkanımızdır. Daha önce sık sık görüşüyordum. Gerçekten hapse girince çok üzülmüştüm. Üzüntülerimizi o zaman çok açıkça anlattım. Hatta kendisinin hakikaten suçsuz yere hapiste kaldığını açıkça ilk defa söyleyen benim. Tabii tahliye olması doğrusu beni fevkalade çok sevindirdi. Ailece çok sevindik. İnşallah artık bu tür yanlışlıklar olmaz. İlker Başbuğ hem bizim hemşehrimiz hem de gerçekten Türkiye'ye çok büyük hizmet etmiş bir Genelkurmay Başkanımızdır" diye konuştu.
'ADALET YERİNİ BİRAZ GEÇ BULDU'
Hükümetin yaptığı düzenlemelerle uzun tutukluluk süresine karşı Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkının önünün açıldığını anlatan Eroğlu, şöyle dedi:
"Bir yanlışlık olduğuna inanıyorduk. Adalet yerini biraz geç buldu ama buldu. Ben de sevinçten dün neredeyse uçacak haldeydim. İlker Başbuğ'a geçmiş olsun diyoruz. Zaten birazdan da kendisi ile irtibat kurabilirsem arayacağım ve geçmiş olsun dileklerimi ileteceğim. Ailesi de büyük acılar çekti ve onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabii Türkiye'de hükümetimiz çok büyük çalışmalar yaptı. Uzun tutukluluk sürelerini biz 5 yıla çektik. Anayasa Mahkemesi'nin önünü açtık. Bunları hükümetimiz yaptı. Bunlar adalet yerini bulsun diye gerçekleşti. Adaletsiz ve hukuksuz bir şey olmasın istiyoruz çünkü. Biz de adalet ve hukuktan yanayız dolayısı ile Başbuğ'un çıkması çok isabetli oldu."
KURAKLIK TEDBİRLERİ ALIYORUZ
Kuraklık ve son yağışların etkisinin sorulması üzerine ise Eroğlu, yağışların hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Yağış miktarında geçen yıllara oranla düşüş olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Tedbirlerimizi alıyoruz. Hatta uzun vadeli tedbirler alıyoruz. Mesela İstanbul için geçen perşembe günü Melen Barajı'nın gümbür gümbür temelini attık. Bunların hepsi gelecekte susuzluk yaşanmasın diye. Geleceği, 50-60 yıllık su ihtiyacını karşılayacak barajlar yapıyoruz" dedi.
Dünya Kadınlar Günü'nü de 'Tüm kadınlar su gibi aziz olsun' sözleriyle kutlayan Bakan Eroğlu, daha sonra Kırca Göleti ve Sulaması'nın temelini attı.

Onur BAYRAM/SULTANDAĞI (Afyonkarahisar), ()
OB(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)