ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün emniyet mensuplarına yapılan operasyonla ilgili, "Polise yapılan operasyon değil. Bir takım suç işleyen kişilere karşı yapılan bir çalışma. Bunlar maalesef paralel yapı, devleti ele geçirmek için iyi bir hazırlık yapmış. Devlet, ortak kabul edemez. Devlet bazıları tarafından ele geçirilemez. Polis abisinden değil, amirinden emir alacak. Kusura bakmasın kimse. Bu devleti kolay kurmadık, kanla kurduk" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tarafından yapılan tesislerin topla temel atma ve açılış törenlerine katılmak için bugün Aksaray'a geldi. İlk olarak Vali Şeref Ataklı'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polise yönelik yapılan operasyonla ilgili soru üzerine Eroğlu, operasyonun polise değil suç işleyenlere yönelik olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
"Polise yapılan operasyon değil. Bir takım suç işleyen kişilere karşı Cumhuriyet savcılığımız, suç işleyenlere karışı yapılan bir çalışma. Bunlar maalesef paralel yapı, devleti ele geçirmek için iyi bir hazırlık yapmış. Devlet, ortak kabul edemez. Devlet bazıları tarafından ele geçirilemez. Polis abisinden değil, amirinden emir alacak. Netice bu. Kusura bakmasın kimse. Bu devleti kolay kurmadık, kanla kurduk. Ben Afyonkarahisarlıyım. Biz her sene 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece büyük taarruz başladığı Kocatepe'de oluyoruz. Büyük taarruzda nice canlar verildi vatan için bayrak için. Poliste, amirde görevini yapacak."
'POLİS DE HERKES DE AYAĞINI DENK ALACAK'
Devletin ve ülkenin büyük hedefleri olduğunu belirten Eroğlu, "2070 yılında Türkiye'yi yüksekliğe taşımak istiyoruz. Arada böyle sesler olursa, ülkeye çok büyük zarar verir. Bunlar kimin oyuncağı, hangi istihbarat teşkilatı destek veriyor. Polis de, herkes de ayağını denk alacak. Paralel yapıyı kabul etmiyoruz. Ama tabandaki insanlar, temiz, halis insanlar, herkes hizmet ediyor diye destek veriyor, yardım etmiş. Arka planda kimler kontrol ediyor bunu? Birçok yazar yazdı, çizdi."

FOTOĞRAFLI