'İNTERNETİN YASAKLANMASI SÖZKONUSU DEĞİL'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesi'nde katıldığı aday tanıtım töreninin ardından 'internet düzenlemesine' ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnternetin yasaklanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunan Bakan Eroğlu, muhalefetin dünyadaki internet düzenlemesiyle ilgili mevzuatı incelemesini istedi. Düzenlemede kişilik haklarının korunmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle dedi:
"Mesela, Numan Bey (Kurtulmuş) için böyle bir şey yapıldı. Eski bir filmden montaj ederek bunu sundular. Bunlar, insanları çok rencide ediyor. Kişilik haklarının, özel durumlarının korunmasıyla alakalı. Yasaklama yok. Hatta pek çok ülkeden daha uygun, daha demokratik bir durum söz konusu. Bütün dünyadaki örneklerle mukayese ederlerse, bu görülür zaten. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, bu konuda dün bir açıklama yaptı. Yasaklama söz konusu değildir. Yasaklama iddiasında bulunanlar neyin yasaklandığını ortaya koysunlar, göstersinler."
YAĞIŞ GELİYOR
Eroğlu, Türkiye'ye yeni bir yağış müjdesi olup olmadığı sorusunu "Gelecek inşallah. Tahmin ediyorum, pazartesiden itibaren, batıda bir yağış var. Bölge, bölge gelir artık" diye yanıtladı.