Cem ULUCAN / AYDIN, () - AYDIN'ın Buharkent İlçesi'nde 1 Haziran'da yenilenecek belediye başkanlığı seçiminde partisinin adayına destek amacıyla ilçeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tarafından 'İstanbul'un 100 günlük suyu kaldı' açıklamalarına yanıt verdi. Barajların boş olmadığını belirten Bakan Erdoğlu, İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını söyledi.
Buharkent'te AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Erol'a destek olmak amacıyla ilçeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın milletvekilleri Semiha Öyüş, Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, Konya Milletvekili Mustafa Kabacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Aydın AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve partililer eşlik etti.
'İSTANBUL'DA MUHTEŞEM BİR ENTEGRE SİSTEM VAR'
Mahalle muhtarları ile bir araya gelen Bakan Eroğlu, DSİ tarafından 'İstanbul'un 100 günlük suyu kaldı' yönündeki açıklamaları değerlendirdi. Bakan Veysel Eroğlu şöyle konuştu:
"İstanbul'da muhteşem bir entegre sistem var. İstanbul'u susuz bırakmayacağız. Barajdaki su seviyesini hesap edenler şunu hesap etmiyorlar. Şu anda İstanbul'a Melen'in suyu akıyor. Günde bir nehir 670 bin metreküp su Melen'den akıyor. Yeşil Çaydan akıyor, Istranca'dan akıyor. Dolayısıyla bu işi bilmeyenler sadece barajlardaki seviyeye bakıyor. Kaldı ki barajlarda da su boş değil, yüzde 28 dolu. Biz İstanbul'u susuz bırakmayacağız. Bu arada yağmurlar da geliyor. Şu anda Aydın'da da barajlarımız dolu. Cuma'dan Çarşambaya kadar yağış var. Bazı bölgelerde İstanbul'da perşembeden itibaren yağış var. Dolayısıyla şu anda Türkiye'de elbette kuraklık var. Bu yıl 1 Ekim'den bugüne kadar yağışlarda bütün Türkiye de yüzde 28 azalma var. İzmir'e Gördes barajından dev borularla su getirmeseydik İzmir susuzdu. Aydın'a İkizdere barajı yapmasaydık Aydın da susuzdu. Biz şu ana kadar hiçbir şehri susuz bırakmadık. Çünkü tam 76 dev içme suyu barajı ishale hattı, artıma tesisi yaptık." 
Muhtarlarla yaptığı görüşmenin ardından Bakan Eroğlu, Buharkent ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Bakan Eroğlu, 11 yıllık iktidarlık döneminde Aydın'a 11 milyar liralık yatırım yatıptıklarını söyledi.
CU(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)