'YUKARIDA FIRILDAK ÇEVİREN 15-20 KİŞİLİK GRUP'
AK Parti'nin Afyonkarahisar ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı için Dinar İlçesi'ne gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Aralık operasyonu sonrası ve cemaat tartışmalarına atıfta bulundu. Bakan Eroğlu, "17 Aralık operasyonu meselesiyle ilgili oradaki, tabandaki insanlar bizim kardeşlerimiz. Ama o kardeşlerimiz, yukarıda fırıldak çeviren belki 15-20 kişilik o grubun farkına varsınlar. Hedefin hükümet, millet olduğunu görmeliler. Dolayısıyla yaşananlara, neticeye bakmak lazım. Yolsuzluk varsa milletimiz zaten bunu anlar" dedi.
IMF İLE İLİŞKİ
Türkiye'nin geçmişte IMF'ye 23.5 milyar dolar borcu olduğunu ve IMF'nin yıllarca bunu hükümete baskı aracı olarak kullandığını aktaran Bakan Eroğlu, Gezi olayları ile IMF'ye borcun ödenmesi arasında bağlantı olduğunu belirterek, "Aynı baskıyı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da yapmak istediler. Başbakanımız bunu hazmedemedi, 'Biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Dolayısı ile biz IMF'nin şartlarını kabul etmeyiz. IMF'siz yolumuza devam ederiz' dedi. Borcumuzu ödedik. Dünyada kriz var, Türkiye'de de kriz çıkar sandılar. IMF'ye boyun eğmeye, önünde diz çökmeye mecbur olurlar diye düşündüler. Fakat Allah yardım etti ve IMF'siz yolumuza devam ettik. Vadesi gelen bütün borçları takır takır ödedik. Bakın dikkat edin, ilk hadiseler ne zaman çıktı? 17 Mayıs 2013 tarihinde, kalan cüzi miktarda borcu tamamladığımızda başladı" diye konuştu.
'AK PARTİ MESELESİ DEĞİL'
Türkiye'nin krize rağmen büyüdüğünü ve yatırımların Türkiye'nin düşmanlarını rahatsız ettiğini belirten Eroğlu, büyümenin bütün dünyanın dikkatini çektiğini, önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, "İşte Gezi olayları, arkasından 17 Aralık operasyonları böyle başladı. Ama Allah'ın izniyle onların hesapları tutmayacak. Unutmasınlar ki bu millet, bu şanlı bayrak düşerse Balkanlar, Ortadoğu, Azerbaycan, Orta Asya düşer. Bu millet tekrar İslam aleminin kolu, kılıcı olacak. Birlikte bu büyük oyunu bozmaya hazırız. Muhalefetteki kardeşlerimiz de bunu sakın şöyle anlamasın. Bu Ak Parti meselesi değil. Bu mesele Türkiye'nin, bu milletin ayakta kalması, büyük hedeflere doğru yelken açarken önünün kesilmesi meselesidir. Bu mesele, bu şanlı bayrağın şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda ilelebet dalgalanması meselesidir" dedi.
Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, eşi Emine Eroğlu ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün'ün de katılımıyla, Dinar'a bağlı belde belediye başkan adaylarının tanıtımını yaptı. Dinar ilçe seçim bürosunun açılışını da yapan Eroğlu, daha sonra aday tanıtım toplantısı için Sandıklı İlçesi'ne hareket etti.