3 TESİS AÇILDI, 7 TESİSİN TEMELİ ATILDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu çok sayıda yatırımcı kurum müdürü ile birlikte, Ziya Gökalp Spor Salonu'na geçerek 7 tesisin temel atma, 3 tesisin de açılışı toplu törenine katıldı.
Daha sonra valilik tarafından hazırlanan Diyarbakır'ı tanıtan bir klip gösterimi yapıldı. Klip sunumundan sonra kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, klipte okunan 'Kör olasan Suzan Suzi' türküsünün hikayesini anlatarak, hikayenin geçtiği Kırklar Dağı'nın imara açılmasını sağlayan BDP'li belediyelere göndermede bulundu. Bakan Eker, "Kırklar Dağı'nda, hicap duygusuyla bir suç işlendiği düşünülüyor ve 'ziyaret çarptı' deniliyor. Kırklar Dağı gibi, Diyarbakır için çok önemli bir değeri olan beldeyi imara açıp, 15-20 katlı apartmanları dikenlere, ziyaret çarpsın demeyiz, kültürümüzde o yok, ama Diyarbakırlılar 30 Martta oylarıyla çarpsın onları oylarıyla" demesi, salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.
ELEKTRİK KESİLDİ, 25 DAKİKA KARANLIKTA KONUŞTU
Salonda bulunanlara Kürtçe "Hoşgeldiniz, başım gözüm üstüne geldiniz, gününüz iyi, gönlünüz hoş olsun" diyen Eker, Türkiye'yi kanlı trübülansın içine çekmek isteyenlerin olduğunu öne sürerek, "Biz sayın Başbakanımız'ın başlattığı süreçle gözyaşını dindirmek, sönen ocakları tekrar tüttürmek, babaların yürek sızısına merhem olmak, gençlerin dağlarda, şehirlerde ölmek yerine gelecek için umut türküleri söyleyecekleri, medeniyet inşa edecek ortamları tekrar inşa etmek için, yeni bir süreç başlattık" dedi.
Bakan Eker'in konuşması sırabında kapalı spor salonunda elektirikler kesildi. Bunun üzerine salonda bulunan izleyiciler, "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" tezahüratları yapmaya başladı. Yaklaşık 25 dakika konuşmasını karanlıkta sürdüren Bakan Eker, barış sürecini kalıcı haline getirmek, çözüm sürecini nihayete erdirmek için çaba içerisinde olduklarını söyledi.
'HEYBEYE SIĞMADI TIR'LA GELDİK'
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, Diyarbakır’ın yıllardır hasretle beklediği projeleri hayata geçirdiklerini, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini kaydetti. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:
"Diyarbakır'a gelirken heybemiz dolu geldik. 2 bakan olunca heybeye sığmadı dolayısyla TIR'la geldik, yeni müjdelerle geldik. Bugün Diyarbakır tarihine milat olarak geçecek. Şu anda Diyarbakır'a 28 müjde ile geldik. Toplam maliyeti 2 milyar 285 milyon TL. yani 2 katrilyon, 285 trilyon. 22 DSİ ve 6 da orman olmak üzere toplam 28 proje müjdesini veriyoruz."
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından 7 tesisin temeli atıldı, 3 tesisinde açılışı toplu ve görüntülü olarak gerçekleştirildi. Bakanlar ve beraberindekiler daha sonra başkan adaylarına destek amacıyla esnaf ziyaretlerine başladı.

MT,SS,BB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)