Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de güzel işler yapıldığını belirterek, "Bize gökten para yağmıyor. Haliç'te Bizans hazinesi falan bulmuş değiliz. Ne oluyor? Sizden aldığımız vergileri, emanete sadık kalarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak sizlere hizmet olarak aktarıyoruz" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'da bakanlığının gerçekleştirdiği 122 milyon değerindeki 34 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Isparta Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Eroğlu ve protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'ye yatırımlar yapıldığını, son 11 yılda muazzam bir dönüşümün ortaya çıktığını, Türkiye'nin büyümede dünyada ilk 4'e girdiğini kaydetti.
'GÖLET, BARAJ YAPILMASI ZARURET'
Şu ana kadar sadece DSİ'de 1763 tesis açtıklarını, Türkiye'nin en yüksek barajlarını yaptıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hidroelektrik enerjide destan yazdık. Bakın önceden su akıyor, enerjisi alınmıyordu. Su akıyor, siz bakıyorsunuz diye yabancılar bizle alay ediyordu. Bakınız şu anda su akıyor, biz yapıyoruz. Farkımız bu. Keyif için değil millet için yapıyoruz. Bazıları bunlara karşı çıkıyor. Efendim bunlara karşı çıkmak asla doğru değil. Çünkü Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Sürekli yağmur yağmıyor Türkiye'ye. Bunlar ihtiyaç. Kışın ve ilkbaharda yağan yağmuru biriktirip içme, kullanma, sanayi suyu için kullanmamız gerekiyor. Türkiye'de göletin, barajın yapılması iklimden gelen bir zarurettir. Bunu herkes bilsin."
'HALİÇ'TE BİZANS HAZİNESİ BULMUŞ DEĞİLİZ'
Bakan Eroğlu, eskiden su sorunu olduğunu, ancak tüm şehirlerde bu sorunu kökünden çözdüklerini, 76 şehre su temin edecek tesislerin inşa edildiğini ve İstanbul'un da susuz kalmayacağını söyledi. Bölünmüş otoyol çalışmaları, sağlık ve TOKİ çalışmalarını anlatan Eroğlu, "Yani şunun için söylüyorum: Türkiye'de güzel işler oluyor. Bize gökten para yağmıyor. Haliç'te Bizans hazinesi falan bulmuş değiliz. Ne oluyor? Sizden aldığımız vergileri emanete sadık kalarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak sizlere hizmet olarak aktarıyoruz" dedi.
'DÜNYADAKİ 10 ÜLKE ARASINA TAŞIYACAĞIZ'
Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanların bulunduğunu belirten Eroğlu, "Türklerin ilerlemesini istemiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti yerinde saysın, yerlerde sürünsün. Ama biz buna razı değiliz. Birinci büyük hedefimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 ülke arasına taşıyacağız" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, daha sonra toplu açılış ve temel atmaları gerçekleştirdi. Eroğlu, Isparta'da 15, Eğirdir'de 4 olmak üzere 19 tesisin temelini atarken, yine 13'ü Isparta'da, 2'i Eğirdir'de olmak üzere 15 tesisi topluca açtı. Törende Yenişarbademli İlçesi ile canlı bağlantı kuruldu, ayrıca Şehit Hüseyin Gökhan Eriş Göleti'nin 2015 yılında bitirilmesi için müteahhitten söz alındı ve taahhütname imzalandı.

ME(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)