ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dershanelerin yeniden düzenlenmesiyle ilgili yapılan çalışmaları değerlendirirken, "Bu bir dönüşüm ve gelişim projesi. Belki çok daha iyi anlatılırsa, vatandaşlarımız çok daha mutlu olur. İyi anlatılması lazım" dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Temsilciliği'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Eroğlu, açılışın ardından, Oruçoğlu Termal Otel'de MÜSİAD'ın galasına katıldı. Galaya, Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve çok sayıda davetli katıldı.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, dershanelerle ilgili düzenlemeyi değerlendirdi. Dershanelerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nı ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Milli Eğitim Bakanımız çok geniş bir açıklama yaptı. Ayaküstü söylenecek bir konu değil. Kendi konum dışında bir şey söylemem doğru değil. Bu bir dönüşüm ve gelişim projesi. Belki çok daha iyi anlatılırsa, vatandaşlarımız çok daha mutlu olur. İyi anlatılması lazım" dedi.
SİYASİ İSTİKRAR VARSA EKONOMİ İYİ
Galada konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrara kavuştuğunu söyledi. Türk milletinin ticarete geç atıldığına dikkati çeken Eroğlu, "Kazancın 10'da 9'u ticarette. Ben de esnaf çocuğuyum. Ticaretin ne demek oluğunu biliyorum. Milletimiz ticarete atılmakta çok geç kalmış. Bundan dolayı çok şey kaybettik, bilmem farkında mısınız? Son 10 senede Türkiye, siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı yakaladı. Siyasi istikrar olmadığı takdirde ekonomik istikrarın sağlanması mümkün değildir. Türkiye'de bu sağlandı. Paramızın itibarı var" dedi.
Gala, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın Bakan Eroğlu'na 'ağaçlandırma sertifikası' vermesi ve MÜSİAD'a yeni katılan üyelere rozet takılmasıyla sona erdi.