Mehmet Akif AVŞAR/BAYINDIR (İzmir), () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde 14 tesisin temelini atıp, 19 milyon 300 bin liraya mal olan 7 tesisinde toplu açılışını yaptı, "Biz laf değil, iş üretiyoruz" dedi.
Bakan Eroğlu, Bayındır Hükümet Konağı önünde törendeki konuşmasında, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki yılda yaptığı yatırımın iki katını bir günde yapıyoruz" dedi.
Bayındırlı çiçekçi İsmail Ulucak’ın başına poşu bağlamasından sonra konuşmasına devam eden Bakan Eroğlu, "Bayındır çiçek diyarı memleketimizdir. Buraya elimizde çiçekle gelecek halimiz yoktu. Ama buralara elimiz boş değil muhteşem yatırımlarla geldik. Bu kadar büyük ve çok tesisi bir seferde İzmir’e kazandırıyoruz. Yapılacak olan 14 tesisle birlikte toplam yatırım 271 milyon lira. Biz laf değil iş üretiyoruz. Bizden önce Küçük Menderes Havzası’na bir tek çivi çakılmamış. Unutulmuş bir havzaydı. Hiçbir tane gölet, baraj, dere ıslahı yoktu. Biz geldik, hepsini yapıyoruz. AK Parti hükümeti zamanında para çok. Çünkü sizlerden topladığımız paraları sizlere hizmet olarak sunuyoruz" dedi.
Orman teşkilatının destan yazdığını belirtip Eroğlu, şunları söyledi:
"Orman teşkilatı destan yazdı. 3 milyardan fazla fidan diken biziz. İlk kez İstanbul Belediye Başkanlığı zamanında Bayındır'a tam destek verildi. Bayındır dünyanın merkezleri haline geldi. Türkiye'nin ormanları artırıyor. Dünyada ormanlar azalırken, Türkiye orman varlığı artıran yegane ülke. Yeşili, ağacı, insanı sevmek bu hizmettir. Orman teşkilatı orman köylerinin hasmı değil hışmı olacak. Bozuk olan orman ağaçlarını ekiyoruz en yakın köylerde bunları parselliyoruz. Üç yıllık bakımı masrafı bize ait. Geliri de insana ait. Her şey millet için. Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi “Milletimizin hizmetkarıyız" dedi.
Konuşmasının ardından temsili olarak butona basıp, 14 tesisin temeli atıp, tamamlanan 7 tesisinde toplu açılışını yapan Bakan Eroğlu, Ödemiş’e hareket etti.

MAA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)