MEMLEKETİ Afyonkarahisar'da yapılan yatırımların değerlendirildiği toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni kabinedeki tüm bakanları tanıdığını, kabiliyetli kişiler olduğunu söyledi. Rüşvet operasyonu sonrası Fethullah Gülen'in beddua görüntüleriyle ilgili olarak Bakan Eroğlu, "Biz dua ediyoruz. Herkese dua ediyoruz. Hocaefendi'ye de dua ediyoruz" dedi.
Afyonkarahisar'da yapımı yeni tamamlanan Budan Termal Otel'de düzenlenen 'İl Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'na katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımları anlattı. Son 10 Yılda Afyonkarahisar'a pek çok yatırım yapıldığını ve bu yatırımların aralıksız süreceğini belirten Eroğlu, yaklaşık 1 saat süren sunumunu slayt gösterisi eşliğinde yaptı. Eroğlu'nun sunumunu içeren yatırımlar bir kitapta toplanarak, toplantıya katılanlara dağıtıldı.
YENİ KABİNE
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, kabine değişikliğinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarrufu olduğunu belirtti. Bakan Eroğlu, "Hepsi çok değerli, çok kıymetli arkadaşlar. Hepsini tanıyoruz. Son derece kabiliyetli arkadaşlar. Hayırlı, uğurlu olsun. Hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Yola devam. Birlik, beraberlik, kardeşlikle Türkiye'ye çok güzel hizmetlerimiz devam edecek" dedi.
'YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ'
Kabinede kalması yönünde beklentisi olup olmadığı sorulan Eroğlu, kabinede kalıp kalmayacağını bilmesinin önemli olmadığını söyledi. İSKİ Genel Müdürlüğü dönemi öncesinde İstanbul'da büyük bir susuzluk yaşandığını hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Nerede vazife verilirse, biz yolumuza devam ediyoruz. Benim de duam şudur:
"'Yarabbi, beni bu millete özellikle nerede faydalı olacaksam orada vazifelendir.' Bu dua ile önce kendimi üniversitede buldum. Arkasından İSKİ'de, DSİ'de buldum. Daha sonra önce Çevre ve Orman Bakanlığı şimdi de Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevindeyim. Türkiye'ye çok güzel işler yaptık."
OPERASYON TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN YAPILDI
Bakanların istifasına yol açan operasyonlarla ilgili görüşleri de sorulan Eroğlu, operasyonların dış kaynaklı olduğunu söyledi. 'Türkiye artık çok olmaya başladı.' 'Türkiye çok ileri gitmeye başladı' diyenlerin Türkiye'nin önünü kapatmak için operasyonu gerçekleştirdiğini belirten Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunları herkes biliyor. Türkiye ne zaman ayağa kalkmak istese, rahmetli Adnan Menderes'ten, Turgut Özal'dan, Erbakan'dan beri hep bu hareketler olmuştur. Bunda dış mihrakların da tesiri vardır. Türkiye'nin çok büyümesini ve söz sahibi olmasını istemeyen pek çok ülke var."
FETHULLAH GÜLEN SORUSU
Fethullah Gülen'in beddua görüntüleri hatırlatılan Eroğlu, "Biz dua ediyoruz. Herkese dua ediyoruz. Hocaefendi'ye de dua ediyoruz" diye konuştu.
Yaklaşık 800 kişinin katıldığı toplantıda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ile Vali İrfan Balkanlıoğlu da konuşma yaptı. Afyonkarahisar'ın Ak Partili Milletvekili Halil Ürün ile MHP'li Milletvekili Kemalettin Yılmaz'ın da katıldığı toplantıda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, akademisyenler, belde belediye başkanları, kurum ve kuruluşların müdürleri, kaymakamlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile işadamları yer aldı.
Bakan Eroğlu, toplantının ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.