Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN-Seyfullah SOLAK/ MAHMUDİYE,(Eskişehir),() - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde esnaf ziyareti sırasında berber dükkanında eline makas alıp bir gencin saçını kesti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu akşam saatlerinde geldiği Mahmudiye ilçesinde esnaflarını ziyaret ederek Ak Parti adayı Ayşe Güney'e destek verilmesini istedi. Bakan Eroğlu'nun esnaf ziyareti sırasında yanına gelen ilçe sakinlerinden Sönmez Üstün, müzikli fıskiyeli süs havuzu yapılması isteğinde bulundu. Bakan Eroğlu da, Sönmez Üstün'e "İlçeye talih kuşu kondu. Şu anda hükümet ilçenin yanında. Her türlü eksiklikler yapılacaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da ilçeye ne gerekiyorsa yapılması talimatında bulunmuştur" dedi.  

Bakan Eroğlu ziyaretleri sırasında girdiği bir berber dükkanında tıraş olan bir gencin saçını makas ile kesmek istedi. Tıraş olan genç saçının bakan tarafından kesilmesini istemedi. Bakan Eroğlu küçük bir parça keseceğini söyledi. Gencin ikna olması üzerine bakan Eroğlu eline aldığı makasla tıraş olan gencin saçını kesti.  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sakarya Arifiye tren istasyonu inşaatındaki çökme olayı ile ilgili soru yönelten gazetecilere, "Şimdi orada beton dökülürken orada bir kaza olmuş. Neticede 5 işçi yaralanmış. Hastaneye kaldırıldılar. Müteahhit firma ile ilgili gerekli temaslar yapılıyor. Allaha şükür ölüm yok. İnşallah bir ölüm hadisesi olmaz. Geçmiş olsun. Tabii iş güvenliği önemli. Daha dikkatli olunması lazım" dedi. Bakan Eroğlu, daha önce ilçeye bağlı köy olan son yapılan düzenlemelerle mahalle statüsüne kavuşturulan Türkmen Mecidiye ve Balcık Hisar mahallelerini ziyaret etti.

KA,HT,SS (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)