'BAŞI DİK BİR TÜRKİYE VAR'
Bakan Veysel Eroğlu, Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu'dan brifing aldıktan sonra AK Parti Osmaniye Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz'ün seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada yaptığı konuşmada AK Parti Hükümeti'nin hortumları kestiğini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:
"Hatırlayın, IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcumuzun son partisini geçen sene ödedik. Bir de IMF'ye 5 milyar dolar verebilmek için protokol imzaladık. Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var. Bu sizler sayesinde, millet sayesinde. Ak Parti milletin bağrından çıkmış olan bir parti, millete hizmet için şevk ve heyecanla çalışan, Başbakan'dan bakanına kadar çalışan, 'Milletimizin efendisi değiliz, biz milletimizin hizmetkarıyız' diyen bir hükümet var, sizler varsınız. Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında 130 milyar dolar döviz var. İşte Türkiye budur. Bir taraftan IMF'ye borç ödeniyor, bazı soyulan bankaların mudilerine, tasarruf sahiplerine olan paralar ödeniyor ve bir de Merkez Bankası'nın kasası dolduruluyor. Bunla yetti mi? Yetmedi, artık bütün Türkiye'de kimsenin hayal edemeyeceği muazzam yatırımlar, muazzam tesisler, toplu açılışlar yapılıyor. Siz önceden hiç bir anda 100-150 tesisin düğmeye basılarak bir anda açıldığını duydunuz mu? Geçmiş dönemde bir kulübenin açılışına bakanlar kurulunun geldiğini biliyorum ben. Ama Başbakanımız temel atmaya bile gelmiyor."
HER TARAFTA DESTAN YAZIYORUZ
Bakanlık olarak şu ana kadar 1763 tane dev tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini ve bunun 268'inin Türkiye'nin en yüksek barajları olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu şöyle devam etti:
"Ben sanıyordum ki sadece İstanbul'da su problemi var ama değilmiş 76 şehirde içme suyu problemini çözdük. Çünkü biz büyük düşünüyoruz, biz Türkiye'yiz. Sadece sağlıkta, ulaştırmada değil her tarafta destan yazıyoruz. İlk defa Ak Parti büyük hedeflere doğru yelken açtı. Birinci büyük hedefimizi Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıldönümü 2023 yılında kutlayacağız. 2023'te dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye'yi taşıyacağız. Bunun için kararlıyız, azimliyiz, hedefe kitlendik. Hedef 2023 Türkiye hazır, Osmaniye hazır. Hiç merak etmeyin 21'inci asra mührü bu millet vuracaktır, buna inanıyoruz."
Osmaniye'ye de AK Parti hükümeti tarafından 3 milyar 100 milyon TL'lik yatırım yapıldığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasın ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra kentten ayrılarak Mersin'e geçti.