Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımayı hedeflediklerini, o zaman kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın en az 25 bin dolar olacağını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da bir akaryakıt istasyonunun açılış törenine katıldı. Açılışa Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı AK Parti'li Burhanettin Çoban, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Harun Şahbaz ile eski milletvekili Şevki Yılmaz katıldı.
'2023 HEDEFLERİ HAYAL DEĞİL'
Törende konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin iyi bir şekilde ilerlediğini ve 2023'ü hedeflediğini belirtti. Eroğlu, "Türkiye'yi daha da büyük hedeflere doğru geliştireceğiz, hedeflere kilitleneceğiz. Zaten Türkiye'nin büyük hedefleri var. Birinci büyük hedefimiz, 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Tabii ihracatımız 500 milyar dolar olacak ve kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da en azından 25 bin dolar olacak. Bunlar hayal değil, bunu özellikle vurgulamak istiyorum" dedi.
AK PARTİ İSTİŞARE TOPLANTISI
AK Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın 9-11 Mayıs günleri arasında Afyonkarahisar'da yapılacağına işaret eden Bakan Eroğlu, toplantıya katılacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin kuruluşunda Afyonkarahisar'dan yola çıktığını hatırlattı. Eroğlu, toplantı için şunları söyledi:
"Önümüzdeki cumadan itibaren Başbakanımız ve milletvekillerimiz Afyonkarahisar'da toplantı yapacak. Bu da Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası. Başbakanımızı ve gelen misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayacak ve ağırlayacağız."
HİLAFET DUASI
Konuşmaların ardından eski milletvekili Şevki Yılmaz dua yaptırdı. Yılmaz, duasında Türkiye'nin hilafet makamına yeniden sahip olmasını diledi. Şevki Yılmaz duasında "İnsanlık alemi çobansızdır, sahibini bekliyor. Bu ülkeyi, insanlık aleminin yeniden hilafet makamına çoban eyle ya rabbi" dedi.
Akaryakıt istasyonunun açılış kurdelesi Bakan Eroğlu ve protokol üyeleriyle birlikte kesildi.

MA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)