'ORMANLAR TAHRİP EDİLMİYOR'
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Mermer, Maden, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı'nın açılışını yaptı. Eroğlu, maden çalışmaları sırasında ormanların tahrip olduğu iddialarını yalanladı.
Maden aramaları ve hidroelektrik santral (HES) çalışmalarının ormanları tahrip etmediğini belirten Eroğlu, programı takip eden gazetecilere seslenerek, "Madenler, mermer gibi birtakım izinler büyük oranda Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan veriliyor. Basın mensuplarımız size söylüyorum. Özellikle bunu o kadar abartıyorsunuz ki bütün Türkiye'de şimdiye kadar toplam 450 bin hektar alanda madencilik yapılıyor. Bu da çok cüzi bir alan. 20-30 yılda verilen izinlerin toplamı bu. Biz sadece 2010 yılında 500 bin hektarlık yeni orman alanı oluşturduk ve rehabilite ettik. Bunları da yazın, marifet iltifata tabi. Arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.
'YAZARKEN ÖLÇÜLÜ YAZIN'
Taş ocaklarının ve madenlerin Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
"Taş ocağı geliyor, biz istemeyiz! Bu binalar ne ile yapılacak? Ben izin vermeyeyim, benim için çok kolay. Bu kadar insana istihdam sağlanıyor. Yurtdışından mermer mi ithal edelim, taş ocağı mı ithal edelim? Madenciler kati surette ormanları tahrip etmiyor. Çünkü biz onlarla anlaştık. Dedik ki, maden çıkardıktan sonra çalıştığınız yeri ıslah edin. Ağaçlandırma bedelini de veriyorlar. Biz iş bittikten sonra ağaçlandırıyoruz, kaybolan bir şey yok. 'HES'lerle ormanlar tahrip ediliyor' diyorsunuz. Şimdiye kadar olan bütün HES'lere, madenlere bunların tamamına ayrılan alan, toplam ormanlık alanın binde 2'si. Burada muazzam bir istihdam sağlanıyor. Bir şeyi yazarken ölçülü yazın bir zahmet. Ne getiriyor, ne götürüyor bunlara bakmak lazım."

MA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)