ADALET Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay'ın yayladığı İlçesi'nde restore edilen tarihi Abdullah Camii'nin açılışını yaptı.
Sadullah Ergin, beraberinde AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, İl Başkanı İsmail Kimyeci, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, Altınözü Belediye Başkanı Cavit Alkan ile birlikte partisinin Yayladığı İlçesi'nde düzenlediği toplantıya katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Ergin, AK Parti'nin 11 yıldır Türkiye'ye hizmet ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Bu 11 yılda Allah nasip etti, Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna kadar, alt yapı hizmetlerimizi önemli ölçüde yeniledik. Bölünmüş yollarımızı, otoyollarımızı, demiryollarımızı, hava alanlarımızı, Avrupa ile Asya'yı denizin altından birbirine bağlayan Marmarayımızı hizmete sunduk. Osmanlı'dan bu yana 150 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik ve denizin adlından trenler yürümeye başladı. Bu yetmedi şimdi denizin üstünden otomobilleri yürüteceğiz inşallah. İstanbul- İzmir Otoyolu Marmara denizinin üzerinden gidiyor, İzmit Körfezi'nin denizin üzerinden geçiyor. Bu güçlü Türkiye için siyasi istikrar lazımdı bu 11 yıldır sağlandı. Bunun sonrasında ekonomik derman lazımdı güç lazımdı. Maliyenizin kasasında para olur ise bu hizmetler yapılabilir."
Ergin, konuşmasının sonunda AK parti'nin Yayladığı Belediye Başkanı Adayı'nın Mehmet Kalkan olduğu açıklayarak Kalkan'a başarılar diledi.
Sadullah Ergin, toplantının ardından Hatay Valiliği'nce restorasyonu yapılan tarihi Abdullah Camii'nin açılış törenine katıldı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de katıldığı törende konuşan Ergin, siyasetten önce 5 yıl Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün avukatlığını yaptığını belirterek, şöyle devam etti:
"Bu süre içerisinde ecdadımızın yapıp bizlere tevarüssen bırakmış olduğu bu tarihi eserleri ve o eserlerin hakkını hukukunu korumak için Hatay'da Kahramanmaraş'ta ve bu iki valiye tin içerisinde beş yıl mesai harcadım ama gittiğimiz her yerde yüreğimiz paralandı içimiz parçalandı. Çünkü ecdadımızın bize emanet ettiği bu tarihi eserler tarihi değerler kültür ve manevi oluşturan bu yapılar maalesef çoğu yerde boynu bükük vaziyetteydi. Allah'a hamdolsun son 10 yılda Türkiye'nin her köşesindeki hanlar, hamamlar, camiler, tarihi eserler bize miras kalan ne varsa yeniden restore edip ihya etmenin keyfini sürüyoruz. Her ayağa kalkan eserin ecdadımızın muazzep olan ruhunu rahatlatıyor buna inanıyorum. Şu anda Antakya'daki Habib-i Neccar Camiimizi de restore etmekteyiz. Etrafını açtık yanı başındaki yanı başındaki yapıları şuanda kamulaştırdık. İnşallah onlarla camiimizi birleştirip ve yeniden onlar restore edip Habib i Neccar camiimizi müştemilatı olarak hizmete girecek."
Konuşmanın ardından Ergin ve beraberindekiler 1896 yılında inşa edilen tarihi caminin açılışını yaptılar.
Açılışın ardından Ergin, Vali Lekesiz'den cami hakkında bilgiler aldı.