ADALET Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Antakya Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Ergin, bakanlığı döneminde Hatay'ın çok önemli yatırımlar kazandığını, belediye başkanı seçilmesi durumunda ise, Türkiye'nin en gelişmiş 5 kentinden biri
olacağını söyledi.
Cuma Namazı çıkışında beraberinde AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Abdülkadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya ile birlikte sanayi sitesi esnafını ziyaret eden Sadullah Ergin, burada toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada bakanlığı döneminde Hatay'ın çok önemli yatırımlar aldığını, kentin gelişimini sürdürmek amacıyla büyükşehir belediye başkanlığına talip olduğunu söyledi.
Son 10 yılda Hatay'ın hiç görmediği hizmetler aldığını belirten Ergin, "Cumhuriyetin kurulmasından bu yana köşeye itilen ve unutulan Hatay, 80 yılda alamadığı hizmet ve yatırımları son 10 yılda aldı. Giderek güçlendi ve bölgede söz sahibi olan bir merkez haline geldi" dedi.
HATAY'IN SU SORUNU BİTECEK
Büyükşehir belediye seçildiğinde Hatay'ın eksik kalan yatırımlarının en kısa zamanda tamamlanması için çalışacağını söyleyen Ergin, "Şehrimizin yarım kalan projelerini tamamlayacağız ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz zaman inşallah Hatay, Türkiye'nin en gelişmiş ilk 5 ilinden birisi olacak. Son dönemde oldukça önemli yollar kat eden Hatay'ın 15 ilçesinden ikisi hariç diğer hepsi duble yollarla şehir merkezine bağlandı. Diğer iki ilçemizin de yollarının duble hale getirilmesi için ihaleler yapıldı" diye konuştu.
Yapımı devam eden Reyhanlı Barajı'nın 2015 yılında faaliyete geçeceğini belirten Ergin, Kahramanmaraş Menzelet Barajı'ndan getirilecek suyla da Amik Ovası ve Hatay'ın su probleminin çözüme kavuşacağının altını çizdi.
HASSA-KIRIKHAN HAVZASI YATIRIMA AÇILACAK
'Çılgın Proje' olarak adlandırılan Hassa Tüneli Projesi'ne de değinen Sadullah Ergin, "Önceden hayal etmeye bile korkulan Amanos Dağları'nın tünellerle geçilmesi fikrinin hayata geçiriyoruz. Bu tüneller sayesinde 30 kilometrelik bir yolla Hassa-İskenderun-Dörtyol arasının birbirine bağlanacak. Tünelin açılmasının ardından uçsuz bucaksız Hassa-Kırıkhan Havzası sanayi yatırımlarına açılacak ve yapılacak sanayi kuruluşlarında istihdam edileceklerle birlikte Hatay'da işsizlik sorun olmaktan çıkacak" dedi.
Bakan Ergin, Hatay'a yapılacak olan yatırımların sanayi sitesi esnafına yeni mobilyalar, yeni araçlar, yeni kapı pencereler şeklinde geri döneceğini, bunun da esnafın yüzünü güldüreceğini sözlerine ekledi.

RÇ (OA/AAA)(FOTOĞRAF)