"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya'nın Ereğli İlçesi'nde gazetecilerin twitterın kapanmasıyla ilgili sorusu üzerine, ''Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Gerçek hayatta suç olan ne ise, sanal hayatta suçtur. Toplumu öyle bir hale dönüştürmek istiyorlar ki, sanal hayatta her şey serbest, küfür etmek serbest, hakaret etmek serbest'' dedi.
Bakan Elvan, twitterın kapanmasıyla ilgili alınan mahkeme karalarından birinin bir kadın vatandaş adına açılan sahte twitter hesabı ve ona ait olduğu iddiasıyla yayınlanan pornografik fotoğrafların olduğunu yeniledi. Samsun'daki mahkemenin bununla ilgili kararını twitterın uygulamadığını ifade eden Elvan, '' TİB, bu kararı Amerika'daki twittera bildiriyor ve mahkeme kararımızı lütfen uygulayın, bunu engelleyin diyor. Twitter bunu engellemiyor. Hiçbir şirket, nereden olursa olsun, ister Amerika’dan olsun,ister Avrupa'dan olsun, nereden olursa olsun bizim hukukumuzun üstünde değildir. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk sistemine tabi olmak durumundadır'' dedi.
HERKES HUKU DEVLETİNE YASALARA BAĞLI KALMAK ZORUNDA
Kim olursa olsun herkesin hukuka saygı göstermek zorunda olduğunu belirten Bakan Elvan, "Nereden gelirse gelsin, hukuka saygılı olacak. Yasaklara uymak zorunda olacak. Siz yasa dışı, hukuk dışı gizli eylem yapın, ondan sonra da o kadının halini düşünün. Siz mahkeme kararı var elinde, o kadın her birimizin bacısı, eşi de olabilirdi. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Bir ahlaksızlık internet kullanmanın da, sanal alemde, gerçekten sosyal medyada bulunmanın da bir ahlakı, bir etiği olmalıdır. Özet olarak söylemem gereken şey şu, herkes hukuk devletine, yasalara bağlı kalmak zorundadır.''
NİĞDE SALDIRISI
Niğde'deki terör saldırısıyla soru üzerine Bakan Elvan, ''Adana valimiz beni aradı. Yakalanan kişiler Türkçe bilmiyor birileri geliyor. Türkiye'yi karıştırmak istiyor. Onun için bu karıştırmak isteyenlere en güzel cevabı sizler sandıkta vereceksiniz inşallah. Çok güçlü bir liderimiz var. Dünyaya ve Avrupa'ya örnek olacak liderimiz var. Allah'ın izniyle bizi kimse yıkamayacak. Bu ülkeyi kimse daha gerilere götüremeyecek'' dedi.
Mersin'de 10 kişinin öldüğü tren kazayla ilgili de idari ve adli soruşturmanın başladığını belirten Elvan, ''Kim suçluysa, kim hatalıysa gereken yapılacak'' dedi.

Atilla ATMACA/EREĞLİ,(Konya)()

AA(İA/ESM) (FOTOĞRAFLI)