Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, MHP ve CHP'yi eleştirerek, ''Milliyetçilikten, sosyal demokratlıktan dem vuruyorlar. Acaba hangisi milliyetçi, sosyal demokrat. Onlar, ancak ve ancak vesayetçinin, statükonun temsilcisi olabilirler'' dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için bugün Konya'ya geldi. Bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Elvan'ın, 12 yıldır bu ülkenin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken, engellerle karşılaştıklarını ifade eden Elvan, ''12 yılda, hep birlikte vesayete karşı, geçmişte gasp edilmiş demokratik haklar için mücadele ettik. Toplumun, huzuru ve refahı için birlikte mücadele ettik. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken engellerle karşı karşıya, darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldık. Partimizi kapatmaya çalıştırlar. Bizlere muhtıra vermeye çalıştılar. Ama başbakanımızın dik duruşu ve sizlerin desteğiyle Türkiye'yi vesayet altına sokmaya çalışanlar bugüne kadar başarılı olamadı. Bundan sonra da olamayacak'' diye konuştu.
Bakan Elvan, Türkiye'nin ne zaman kalkınma hamlesi başlatsa, birilerinin devreye girip bunu engellemeye çalışıldığını, Adnan Menderes ve Turgut Özal döneminde de bu engellemelerin yapıldığını kaydetti.
12 yıldır yapılan yatırımları anlatan Bakan Elvan, MHP ve CHP'yi eleştirdi. Bakan Elvan, şunları söyledi:
''Milliyetçilikten, sosyal demokratlıktan dem vuruyorlar. Acaba hangisi milliyetçi, sosyal demokrat. Onlar, ancak ve ancak vesayetçinin, statükonun temsilcisi olabilirler. Onlar milliyetçiliğin temsilcisi olamaz. Milliyetçilik, emek, proje ürütmek ve bu ülkenin gelişmesine katkı sağlamak demektir. 4,5 yıl iktidarda kaldılar Konya’ya, Türkiye’ye ne yaptılar? Diğer parti de diyor ki, ben sosyal demokrat bir partiyim. Siz hiç bir zaman sosyal demokrat olamadınız. Sosyal devlet anlayışını tesis eden tek parti vardır, o da AK Partidir. Sosyal devlet anlayışının tesisi konusunda CHP ne üretmiştir. Ancak darbecilerin peşinden gitmişlerdir. Vesayetçinin arkasında olmuşlardır. Türkiye'de halkın desteğini alamayınca yurt dışına gidip Avrupa Parlamentosuna ve Avrupa Konseyi'ne gidip Türkiye’yi şikayet etmişlerdir. Bu bir zavallılığın göstergesidir. İşte bunların döneminde bu başladı.''
Eskişehir- İstanbul Yüksek Hızlı tren hattına yapılan sabotajı hatırlatan Bakan Elvan, hattın en kısa sürede tamamlanacağı ve böylelikle Konya- İstanbul arasının 3.5 saate ineceğini söyledi.
KONYA'YA VERİ SAKLAMA MERKEZİ
Konya'ya yapılacak olan veri saklama merkezine de değinen Elvan, ''Türksat için arazi alımı gerçekleştirildi. Bu konuda bir tereddüt var. Bakanlar kurulu ile kanunu mi olsun diye. Burada yasal düzenleme gerekiyor. Bu konunun üzerine eğileceğiz. Ama şundan emin olunuz, biz bu projeyi gerçekleştireceğiz. Konya’da özellikle deprem açısından oldukça avantajı olan bir ilimiz ve bu merkezi de burada gerçekleştireceğiz'' dedi.

MKY,HD(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)