BAKAN ELVAN: VATAN HAİNLİĞİNE EŞ DEĞER GİRİŞİMLERDİR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek'teki programının ardından helikopterle Karaman kent merkezine geldi.
Bakan Elvan, burada gazetecilerin, yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Youtube ve facebook'u kapatabiliriz" sözleriyle ilgili sorusuna cevap verdi. İnternette yayınlanan ses kayıtlarından üstü kapalı olarak bahseden ve bunların yayınlanma aşamasında da önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Bakan Elvan, şunları söyledi:
"Son 2 ayda olanları görüyorsunuz. Dünya'nın hiçbir ülkesinde olmayan hadiseleri yaşıyoruz. Adeta kişilerin, devlet adamlarının devlet büyüklerinin özel hayatlarını hatta montaj kasetlerle farklı bir kamuoyu oluşturmaya çalışılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Tabi bu noktada da, özellikle bu tür yasalara aykırı, hukuka aykırı bir takım içerikleri yayınları video kasetler yükleniyor. Bunlar yüklenirken de gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Sorun Türkiye’de yaşanan bu sıkıntılardan kaynaklanan bir durum. Gereken herkesin bu hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tür hadiselere hiç kimse müsaade etmez. Düşünün bir Başbakan’ın, bakanların, hükümet üyelerinin belki devlet sırrı olabilecek konuşmalarını birbirleriyle münasebetlerini, bunları internet ortamında görebiliyorsunuz. Bunlar son derece tehlikeli, ülkemiz işçin sakıncalı ve vatan hainliğine eş değer olabilecek girişimlerdir diye düşünüyorum. Bu konuda herkes kendi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir."
TİB’DEKİ İNCELEMELER
Bakan Elvan, TİB (Telekomünikasyon İşletişim Bakanlığı) tarafından binlerce kişinin dinlendiği yönündeki incelemelerle ilgili soruya da "Anadolu Ajansının bir açıklaması olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam o rakamlar doğru. Onbinlerce, yüzbinlerce kişinin dinlenmesi konusu ülkemizin bir ayıbıdır. Utanç verici bir hadisedir. Zaten bu işlerle ilgili olarak hem Başbakanlığın Teftiş Kurulu, hem Denetleme Kurulu hem de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu bu konuda bir çalışma başlattığını açıkladı. Müfettişler gereken çalışmayı yapacaklar. Ona göre bizlerde atacağımız adımları belirleyeceğiz" dedi.

Serdar ÖZGÜR/KARAMAN, ()

(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)