Uğur MART-Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 'Deprem olduğunda telefonunuz çalışmaz ise Bakanlığı arayın' diye bir açıklama yapmadığını söyledi. Söz konusu ifadenin kendisine ait olmadığını anlatan Bakan Elvan, "Birkaç basın mensubu ile yapmış olduğum sohbet neticesinde içerisinde yer alan kelimeler basın ahlakına yakışmayacak şekilde, cımbızlanarak benim açıklamammış gibi kamuoyuna aktarılmıştır" dedi.
Yerel seçimlerin yenileneceği Niğde'nin Bağlama Beldesi'nde Ak Parti'nin düzenlediği mitinge katılmak üzere helikopterle kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. İlk olarak Niğde Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen Bakan Elvan, burada sanayicilerle basına kapalı bir yemekli toplantı gerçekleştirdi.
'FARKLI BİR YERE ÇEKMİŞLER'
Toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Bakan Elvan, şunları kaydetti: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde birkaç basın mensubu ile yapmış olduğum sohbet neticesinde içerisinde yer alan kelimeler basın ahlakına yakışmayacak şekilde, cımbızlanarak benim açıklamammış gibi kamuoyuna aksedilmiştir. Söylenen şudur; 'Deprem olduğunda telefonunuz çalışmaz ise Bakanlığı arayın.' Benim kesinlikle böyle bir ifadem olmadı. Benim Soma ile ilgili özellikle maden faciasıyla yaşanan olay sonrası bazı bilgiler verdim. Soma'daki maden faciası sonrası bazı vatandaşlarımız Bakanlığı arayarak Soma'ya ulaşamadıklarını ifade etmişlerdir. Ben de süratle mobil telefonları devreye sokarak bölgeye bu cihazların sevk edilmesini söyledim. Ve her bir operatör birkaç mobil cihazını Soma'daki facianın olduğu bölgeye yönlendirdi ve buradaki telefon problemi çözüldü. Bunu örnek verdim ve 'Bu tür hadiselerde Bakanlık aranabilir' şeklinde de bir ifade kullandım. İfadeyi ben deprem için kullanmış gibi yanlış bir alana çekerek işte 'Depremde telefonunuz çalışmıyorsa Bakanlığı arayın' gibi bir ifadeye dönüştürülmüş. Bu son derece yakışmayan bir şey. Olay bize intikal eder etmez bizde mobil telefon operatörlerini bölgeye yönlendirdik. Bu tür lokal hadiseler söz konusu olabilir. Eğer Bakanlık bilgilendirilirse tedbir alır düşüncesiyle böyle bir ifade kullandım. Fakat bunu farklı bir yere çekmişler. Bunu anlam vermem mümkün değil, bu konuya açıklık getirmek istedim."
Bakan Elvan, toplantının ardından Niğde Valiliği'ne ziyaret etti. Bakan Elvan, Vali Necmeddin Kılıç'tan kent hakkında bilgi aldı. Kente yapılan yatırımlardan söz eden Bakan Elvan, "Niğde'ye son 12 yıllık dönemde ulaştırma alanında harcamış olduğumuz toplam tutar 3 milyar liradır" diye konuştu.

UM,AÇ (YB/RT) (FOTOĞRAFLI)