Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin), () - ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Silifke İlçesi'nde Mersin- Antalya arası Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında yapılan Boğsak Tüneli'nin açılışını yaptı.
Boğsak Tüneli'nin açılışına katılan Bakan Lütfi Elvan, burada yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıldönümünün önemine işaret ederek, "Dedelerimiz, ninelerimiz yokluk içerisinde, yoksulluk içerisinde bu vatanın varlığı için bu vatanın istiklali için ve geleceği için canlarını verdiler. Ben biliyorum ki bu yörede yaşayan bu kardeşlerimizde bugün tüm Türkiye'deki kardeşlerimiz gibi vatanı için canlarını verecek ve her şeyini feda edecek olan kişilerdir" dedi.
'BÜYÜK PROJELERE İMZA ATIYORUZ'
Bugüne kadar 70 tünel tamamladıklarını ve yaklaşık 70 tünel inşaatının da devam ettiğini belirten Elvan, 'Hükümetler gelip geçiyordu, ama bu tünel bir türlü tamamlanamıyordu' dediği Bolu Tüneli'ni de kendilerinin tamamladığını söyledi. Akdeniz Sahil Yolu'nun 390 kilometrelik kısmını tamamladıklarını ve bu yol üzerinde 27 tünelin bulunduğunu belirten Elvan şunları söyledi:
"Bunların da her birini tamamlayacağız. Neye rağmen biz bunları yaptık? Ak Parti'nin kapatılma girişimlerine rağmen yaptık. Bu ülkede darbe girişimlerine rağmen. Hem içerden hem dışarıdan Sayın Başbakanımıza ve Ak Parti'ye saldırılar olmasına rağmen, bu ülkede istikrarı bozmak isteyenlere rağmen gerçekleştirdik. Benim de sizden istirhamım 30 Mart'ta bu küçük düşünen kafalara o Türkiye'yi istikrarsız yapmak isteyenlere, Türkiye'yi işsizlik ordusuna çevirmek isteyenlere sizin cevabınız şu olmalı. 'Biz istikrar istiyoruz, biz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız' demenizi istiyoruz. Biz 153 yıllık bir projeyi gerçekleştirdik. Marmaray'ı gerçekleştirdik biliyorsunuz, hepiniz gördünüz. Bu proje gelişmiş ülkelerin, Avrupa ülkelerinin gıptayla baktığı bir projedir. Bu projeyle de yetinmedik, o tünelin ikizi olan Marmara Denizi'nin altından geçecek olan Avrasya Tüneli'nin inşasına başladık. İki katlı bir tünel ve iki katından da otomobillerimiz denizin altından geçecek. Biz böyle büyük projelere imza atıyoruz. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli projelerinden birisidir."
GELİN DAMATLI AÇILIŞ
Bakan Lütfi Elvan daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Mersin Milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve diğer ilgililerle Boğsak Tüneli'nin açılış kurdelesini kesti. Tünelin açılışına, Ak Parti Silifke Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yılmaz'ın evlenecek olan ve doğa fotoğrafı çektirmek için gelen kız kardeşi Emine Yılmaz ile Mesut Yılmaz çifti de katıldı. Açılışın ardından Bakan Elvan, gelin damatla hatıra fotoğrafı çektirip ömür boyu mutluluklar diledi.

MO(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)