ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gezi olayları sırasında başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu ağır yaralanan, 269 gün komada kaldıktan sonra dün sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın, ölümünün son derece üzücü olduğunu söyledi. Elvan, "Bizler, bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olayı bir daha yaşamayız. Ancak bu ölüm hadisenin bir siyasi malzemeye dönüştürülmesi, hele hele seçim öncesi siyasi bir araç haline getirilmesi son derece yanlış" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya- Karaman hızlı tren hattı temel atma törenlerine katılmak için Konya'dan Karaman'a raybüsle gitti. Yolda Çumra istasyonunda duran ve burada toplananlara seslenen Bakan Elvan, yolculuk sırasında da gazetecilerin sorularını cevapladı.
'ÖLÜM HADİSESİNİN SİYASİ MALZEMEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ YANLIŞ'
Gezi olaylarında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın, ölümüyle ilgili soru üzerine Bakan Elvan, şunları söyledi:
"Berkin Elvan'ın ölümü son derece üzücü. Bizler bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olayı bir daha yaşamayız. Ancak, bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüştürülmesi, hele hele seçim öncesi siyasi bir araç haline getirilmesi, son derece yanlış. Biz her türlü görüş ve düşünce içerisinde kim olursa olsun onların görüşlerine, düşüncelerine saygılıyız. Elbette bizi eleştirecekler. Ancak bunu sokak kavgasına dönüştürmek, kamu araçlarını yakmak, yıkmak, kamu ve özel kesime ait binaları tahrip etmek hiç bir demokratik ülkede kabul edilecek husus değildir. Demokrasilerde araç yakarak, binaları tahrip ederek demokratik bir takım girişimler söz konusu olamaz. Elbette eleştiri konusu varsa, onlar eleştirilebilir. Bunlar siyasi malzeme yapılmamalıdır. Herkesin kanunlara kurallara, yasalara, uygun hareket etmesi gerekir. Bu konuda gereken hassasiyetin hele hele seçim öncesi gösterilmesi gerektiğine inanıyorum."
ERGENEKON DAVASI TAHLİYELERİ
Bakan Elvan, Ergenekon davası sanıklarını tahliye edilmesiyle ilgilide şöyle konuştu:
"Elbette Türkiye'de darbe girişimi ve bu yönde çaba oldu. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Ak Parti, iktidara geldiği günden bugüne kadar birçok engellerle karşı karşıya kaldı. Partiyi kapatmadan tutunda, verilmeye çalışan muhtıraya kadar, yine geçmişti birçok darbe girişimine yönelik planlar konuşuldu, bunların değişik şekilde kayıtları, tutanakları tespit edildi. Tabii bu tür girişimlere bizim müsemma göstermemiz, söz konusu olamaz. Ama tutukluluk süresinin bu kadar uzun olması hiç doğru bir şey değil. Neticede yasa değişikliği sonucunda 5 yıl tutukluk süresini doldurmuş olanlar tahliye edildi. Tabii ki onların mahkemeleri devam edecek. Bu tutukluk süresinin Türkiye'de süratle aşağı çekilmesi gerekir. Demokratik ülkede olması gerekende budur."

SÖ,HD(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)