BAKAN ELVAN,'' BİZE MUHTIRA VERENLERE, BİZ MUHTIRA VERDİK''
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başyayla İlçesi Hükümet Konağı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, gerçek milliyetçiliğin icraatlarla olacağını söyledi. Elvan, ''Milliyetçi olduğunu ifade eden kardeşlerimiz, bugüne kadar Başyayla için Karaman için Türkiye için ne yaptılar sorarım size'' dedi. Bunun üzerine tören alanındaki bazıları 'Yuh' diye seslendi. Bunun üzerine Bakan Elvan, ''Yuh yok lütfen''diye uyarıda bulundu. Türkiye'nin istikrar sağlandığını ve güçlenmeye başladığın ifade eden Elvan, şunları söyledi:
''Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemediler. Milli iradeyi yok saymak istediler. Vesayet altında bir ülke istediler. Ama onlara karşı Başbakanımız dimdik ayakta durdu. Bu ülkede birçok darbe girişimleri, özellikle bizim iktidara geldiğimiz tarihlerde de hazırlıkları oldu. Biliyorsunuz, 'Sarıkız, Yakamoz' birçok adları var. Çok sayıda darbe girişimleriyle bu ülke karşı karşıya kaldı. 27 Nisan’da bize muhtıra vermeye kalktılar. Ama bize muhtıra vermeye kalkanlara biz muhtıra verdik.''
Bakan Elvan, buradaki törenin ardından Göktepe Beldesi'ne geçerek belediye tarafından yapılan arıtma tesislerinin açılış törenine katıldı. Ardından helikopter ile Mersin'e hareket etti.

SÖ(İA/AAA)(FOTOĞRAFLI)