Serdar ÖZGÜR/KARAMAN, () - ULAŞTIRMA, Denizlik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ''Dünyanın en büyük havalimanını 150 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye’ye yapıyoruz. O havalimanının yapılmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar'' dedi.
Seçim çalışmalarını memleketi Karaman'da sürdüren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın ilk durağı Başyayla İlçesi oldu. Eşi Zeliha Elvan'ında eşlik ettiği seçim çalışmalarında halka hitap eden Bakan ElVan, bazı kesimlerin, Türkiye'deki istikrar ve gelişiminden rahatsız olduğunu belirtti. Elvan, şunları söyledi:
''Türkiye’nin gelişmesinden rahatsızlar var, istikrarından gelişmesinden ve büyümesinden rahatsızlar var. Ama sizler Başbakanımız için Türkiye için istikrar diyeceksiniz. Başbakanımız öyle bir insan ki, o dik duruşuyla bugüne kadar önüne konulan tüm engelleri sizin güçlü desteklerinizle aşarak geldi. Yola çıkarken ne dediler 'bir muhtar bile olamaz' dediler. Daha sonra ülkemizin Başbakanı olunca bir takım darbe girişimine kalkıştılar. Partimizi kapatma ve muhtıra vermeye kalkıştılar. Ama başbakanımız sizlerin desteğiyle o süreçleri aştı ve sizinle bütünleşti. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Halkımızın efendisi olmadık, olamayacağız dedik. Türkiye’nin dört bir tarafını şantiyeye çevirdik.''
3'ÜNCÜ HAVALİMANI ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR 
Bakan Elvan, İstanbul'daki yapımı devam eden üçüncü havalimanının ise engellenmeye çalıştığını ifade ederek, ''Dünyanın en büyük havalimanını 150 milyon yolcu kapasitesiyle Türkiye’ye yapıyoruz. 150 milyon yolcuyla. O havalimanının yapılmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Yine Marmaray’ı Abdülhamit’in rüyasını geçekleştirdik. Hızlı tren ve yol alt yapımızı güçlendirdik. Türkiye’nin kalkınmasına hep birlikte devam edeceğiz. Yeter ki o güçlü destekleriniz sürsün ''dedi.
YOLSUZLUK İDDİALARI
Elvan, ''Başbakanımızı yolsuzluklarla suçlamaya kalkışıyorlar. Onlara şunları söylemek istiyorum. Aynı suçlamaları rahmetli Adnan Menderes’e de yaptılar. Rahmetli Menderes Türkiye’nin dört bir yanında yol çalışmaları yaptı. Tekerleğin değmediği bu yollara Rahmetli Menderes’in hizmetleri var. Menderesi idam ettiler. Milli egemenliği ayaklar altına aldılar. Hiçbir zaman milli egemenliği ayaklar altına aldırmamalıyız. Başbakanımız’ın dik duruşuyla milli egemenliğimizi ayaklar altına alamadılar''diye konuştu.
IMF olan borcun kapandığını hatırlatan Elvan, ''Bizden önceki hükümette dönemin bir bakanı 1 milyar dolar kredi alabilmek için ABD ye gitti. 1 hafta bekledi. Bugün biz bırakın dışarıdan yardım almayı IMF’ye borcumuzu kapattık ve 5 milyar dolar verebiliriz dedik. Biz bugün Arakan, Somali ve Filistin’deki kardeşlerimize yılda 2.5 milyar dolar yardım ediyoruz. Türkiye bu hale geldi.''dedi.

SÖ(İA/AK) (FOTOĞRFLI)