'DİYARBAKIR'I AK PARTİ ANLAYIŞIYLA BULUŞUTURACAĞIZ'
Diyarbakır'da, Belediye Başkanı Osman Baydemir'e taziye ziyaretinde bulunduktan sonra Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Seyrantepe Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Belediye Başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Eker, Diyarbakır'ın son 15 yılının ileride Belediye tarihi açısından kayıp dönem olarak tarihe geçeceğini söyledi. 1999 yılından 2014 yılına kadar Diyarbakır'ın Belediye hizmetleri açısından hiç hak etmediği bir dönem yaşadığını belirten Bakan Eker, "Tarih bunu böyle kaydedecek. Diyarbakır'ı AK Parti Belediyecilik anlayışıyla buluşturduğumuzda bu kent, bir fetret dönemini geride bırakacak. 30 Mart günü Diyarbakır'da yeni bir dönemin kapısını açacağız"dedi. Bakan Eker, Başbakan Erdoğan'ın Türk siyasi tarihinde eşi benzeri olmayan bir siyasi cesaret örneği ortaya koyduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin en kanlı, en önemli sorununu, Kürt meselesini çözme iradesini ortaya koymuştur. Akan kanın durması, gözyaşına son verilmesi için Başbakanımızın eşsiz liderliği ve geliştirdiği insiyatifle süreç başlamıştır. Bundan rahatsız olanlar var. Ulusal ve küresel bir takım güçler, Sayın Başbakanımızın başlattığı barış insiyatifini, çözüm sürecini engelleme yönünde bir takım komplo, tuzak ve tezgahlar, gerçekte akla hayale gelmeyen, insafa ve vicdana sığmayan saldırılar ortaya koymuştur. Diyarbakır olarak, en çok acının yaşandığı topraklarda yaşayan, en çok gözyaşı döken toprakların insanları olarak,herkesten daha fazla bu sürecin ne olduğunu biliyoruz. Gözyaşının, acının, kurulan tuzakların ne manaya geldiğini herkesten fazla anlayacak durumdayız. 30 Mart seçimleriyle Türkiye'ye ve bütün dünyaya vereceğimiz mesaj bu bakımdan anlamlıdır. Bu sadece Belediye Başkanı seçmek değil, barışa, sevgiye, kardeşliğe sahip çıkmanın mesajı olacak." 'BU ŞEHİR, 1980 VE 90'LARDA BİR MÜLTECİ KAMPINA DÖNÜŞTÜ' Diyarbakır'a hükümet olarak 2002 yılından beri destek sağladıklarını belirten Bakan Eker, "Bizim kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bu şehir 1980'lerde, 90'larda bir mülteci kampına dünüştü. Hatalı uygulamalar, eksik demokrasi, insan hakları ihlali nedeniyle bu şehir çok gözyaşı döktü. Bu şehrin insanları çok acı çekti. Diyarbakır'da siyaset yapan diğer partilerin yetkililerine seslenmek istiyorum. Bu güzel şehirde seçim yarışı yaparken ne olur provakasyonlara fırsat vermeyelim. Saldırılara imkan ve ihtimal bırakmayalım. Herkes siyasi rakiplerini milletin vereceği oylara teslim etsin. Komplo, tezgah ve saldırılarla bu şehrin seçim ortamına gölge düşürmeyelim" dedi.
'ULUSAL VE KÜRESEL AKTÖRLER, HÜKÜMETE ZARAR VERMEYE KALKIŞIYOR'  AK Parti hükümetinin 11 yıllık sürede bir çok saldırıya, tezgaha, tuzağa, komploya, kapatma davaları dahil olmak üzere envai çeşit engellemelerle karşı karşıya kaldığını belirten Bakan Mehdi Eker, şöyle konuştu: "Ulusal ve küresel aktörler, Türkiye'de bir barış sürecinin inşa edilmesinden rahatsız olanlar, Türkiye'nin kalkınmasını kendi stratejik çıkarları için zararlı görenler, Ak Parti hükümetine ve onun Genel Başkanına zarar vermeye kalkışıyorlar. Ortadoğu'da barış, huzur ve kardeşliğin inşa edilmesi süreci Ak Parti hükümetinin icraatları ve tasavuruyla adım adım ilerlerken; birileri Ortadoğu'yu karıştırmaya, etrafımızı ateş çemberi ve kan gölü haline getirmeye çalışıyor. Türkiye'deki istikrarsızlaştırma çabası, aslında bütün bir tasavvurun parçasıdır. Biz diyarbakır olarak çok acı çektik. Türkiye çok acı çekti. Çözüm süreci Türkiye'nin acılarının sona ermesi, kardeşliğin yeniden inşasıdır. Bu seçim arifesinde Ak Parti üzerinden Türkiye'yi istikrarsızlaştırma çabası, Türkiye'ye zarar verme çabası iyi analiz etmemiz gereken bir husustur. Diyarbakırlıların yüksek politik bilinç sebebiyle bu meseleyi herkesten daha iyi analiz edeceğini düşünüyorum." Yapılan konuşmaların ardından AK Parti'nin Diyarbakır Büyütşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ve 17 ilçe Belediye Başkan adayı sahneye çağrılarak partililere tanıtıldı. Adayların Türkçe ve Kürtçe anons edilmeleri dikkat çekti.
Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, ()   (GG/SS)