AMATÖR BALIKÇILARA EĞİTİM VE BELGE
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bakanlığının hazırladığı 'Su Ürünleri Kanun Tasarısı Taslağı'nda yer alan 'Bakanlıktan izin almadan ticari olmayan dinlenme ve spor amaçlı su ürünleri avcılığı yapanlara 200 Türk Lirası idari para cezası verilir ve avlanan su ürünlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir' maddesine ilişkin açıklamada bulundu.
Amatör balıkçılıkla ilgili dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde bu düzenlemelerin olduğunu belirten Bakan Eker, buradaki amacın sadece 18-60 yaş arasında amatör balıkçılık yapanların kaydedilmesi, eğitilmesi ve hem doğayı koruma hem de yaptıkları işi daha iyi yapmalarına yönelik sertifikalandırılması, belge tanzimi gibi bir düzenlemenin öngörüldüğünü söyledi.
Bu tasarının görüşe açıldığını ve gelecek görüşler doğrultusunda uygulamaya geçeceğini belirten Bakan Eker, oluşacak kanaate göre ya bir tasarının içinde yer alacağı ya da almayacağını kaydetti. Eker, bu durumun öyle yüksek maliyet gerektiren bir şey olmadığını da dile getirdi.
TIR KONUSUNDA ENDİŞE YOK
Mehdi Eker, Rusya'nın dünya TIR sisteminden çıktığı ve bu nedenle Rusya'ya karayoluyla yapılan ihracata ilişkin ise bu ülkeden internet sitesi üzerinden yapılan açıklamayı dikkate almadıklarını, ihracatçı açısından da henüz kendilerine intikal eden bir endişe olmadığını söyledi. MÇ(HA/BT)