Canan ALTINTAŞ / DİYARBAKIR, () - GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, oyunu seçim bölgesi ve memleketi Diyarbakır'da kullandı.
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi'ne oy kullanmak üzere eşi Yasemin Eker'le gelen bakan Eker, 1079 numaralı sandıkta oy kullandı. Eker, oy kullanma işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe ve köylerde problem olup olmadığı yönündeki soru üzerine Eker, yapılan görüşmelerde herhangi bir sorunun yaşanmadığını belirterek, "Diyarbakır genelinde bir problem yok. Vatandaşlarımız oylarını kullanıyor. Bize gelen bilgilere göre şu anda bir sıkıntı yok. İnşallah huzurla, sükunetle seçim tamamlanır, oylar sayılır. Milletimizin iradesi neyse o tecelli eder. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Bugün demokrasinin bayramı, vatandaşlarımız demokratik haklarını kullanıyor. Herhangi bir problem il genelinde de yok" dedi.
Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu da, eşi Nermin Ensarioğlu'yla birlikte oyunu Yenişehir İlçesi Sabri Güzel İlköğretim Okulu 1172 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanma işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ensarioğlu Kürtçe ve Türkçe seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. 

CA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)