Şahin ÖZER/ CEYHAN(Adana), () - GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, dünya ülkelerinin artık Türk tarımının başarısını konuştuğunu söyledi.
Bakan Mehdi Eker, Adana'nın Ceyhan İlçe Ziraat Odası'nda çiftçilerle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Eker, 2013 yılının Türk tarımının üretim ve ihracatta tarihi bir yıl olduğunu belirtti. Çiftçilerin Türkiye'deki 76 milyon insanın karnını doyurduğunu anlatan Eker, "Çiftçilerimiz, Türkiye'yi ziyaret eden 35 milyona yakın turistimizin de karnını doyurmaktadır. 2013 yılı ihracat dönemi içerisinde 18 milyar dolarlık da dünyaya gıda ve tarım ürünü ihraç ettik. Türkiye'de bu üretimi sağlayan çiftçinin öncüsü modern ve endüstriyel tarımında öncüsü bu topraklardır. Ziraat odalarımızla, çiftçilerimizle ve üreticilerimizde bilir ki, biz Allah'ın izniyle hükümet olarak doğru politikalar ürettik, doğru strateji yaptık" dedi. Türk tarımının dünya ülkelerine örnek olduğunu vurgulayan Eker konuşmasına şöyle devam etti;
"10 yıl içerisinde Türkiye'nin çiftçisi 23 milyar dolarlık tarım hasılasından 62 milyar dolar tarım hasılasına çıktı. Bu rakamlarla Türkiye'nin tarımı dünyanın 190 ülkesi içerisinde 11'inci sırada yer alıyordu. Avrupa'da ise 4'üncü sırada yer alıyorduk. Biz doğru politikalarla doğru stratejiyle, doğru destekleme politikasıyla çiftçilerimizle el ele onlara destek vermek suretiyle tarım hasılasını 23 milyar dolardan 62 milyar dolara çıkardık. Dünyada artık biz 11'inci sıradan 7'nci sıraya yükseldik, Avrupa'da da artık birinci sıradayız. Bütün dünya ülkeleri bizim başarılarımızı konuşur hale geldi."

ŞÖ(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)