DAVUTOĞLU: TÜRKİYE ULUSLARASI DESTAN YAZDI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret edip şeref defterini imzaladı. Vali İzzettin Küçük ile makamında görüşen Bakan Davutoğlu, Şanlıurfa’da bulunmaktan memnun olduğunu söyledi. Türkiye'nin Suriyeliler'e ciddi yardımlarda bulunduğunu ve bu noktada uluslararası standartlarda destan yazdığını dile getiren Davutoğlu, "Türkiye Suriyeli mültecilere sağladığı temel imkanlar doğrultusunda yüksek standart sağlamıştır. Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay bütün bu bölgedeki vatandaşlarımızın bunda katkısı oldu. Şanlıurfa'da on binlerce Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapılıyor. Bu Mezopotamya'nın merkezinde olmanın aynı zamanda bir kaderidir. Hem gelişeceksiniz hem de insanları güzel bir şekilde ağırlayacaksınız. Peygamberler diyarına da bu yakışırdı" dedi.
Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl'ü dolaşan Bakan Davutoğlu, bu sırada ilgisi ile karşılaştı. Balıklara yem atan Davutoğlu, yanına gelen Suriyeli ailelerin çocuklarını kucağına alarak sevdi. Bir bebeği kucağında sallayan Davutoğlu, babasına dönerek, "Çocuk uyuması için kucağında böyle böyle sallayacaksın" dedi.
ZILGITLARLA SEÇİM BÜROSU AÇTI
Bakan Davutoğlu daha sonra Eyyübiye Mahallesi’nde bulunan seçim bürosu açılışına katıldı. Bakan Davutoğlu seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa konuşarak seçimlerde partisine destek istedi. Kadınların zılgıtlarıyla destek verdiği Davutoğlu, AK Parti hükümetinin icraatlarını anlatıp, Suriyelilere sahip çıkan Şanlıurfalılara teşekkür ederek şunları söyledi:
"Biraz önce Balıklıgöl'deydik. Orada yürürken, bir Urfalı kardeşim geldi. Yanında iki güzel kız vardı. Bu dedi Suriye’den gelen kızımız Dua, buda kızım Sinem birbirleriyle kardeş ettim ve size getirdim. İşte Urfa’nın maneviyatı budur. Urfa’nın şefkati budur. Bugün gördüğün o küçücük çocuklara zulüm eden o çocukların anne ve babalarını şehit eden kimyasal silahlarla, varil bombalarıyla şehirleri Urfa’nın aziz kardeşi Halep’i yerle bir eden Beşşar Esad’ın Türkiye’deki destekçilerine ders vermeye hazırımsınız? Suriye’de mazlumlara sahip çıktığımız için 3 defa soru önergesi verdiler. Bizim için mazlumlara sahip çıktığımız için Urfalıların akrabalarına sahip çıktığımız için verilen gen sorular bizim için dünyada ve ahrette dürüstlük ve vicdan sembolüdür."
HALEPÇE KATLİAMINI ANDI
Konuşmasında Halepçe katliamının yıldönümüne de değinen Bakan Davutoğlu, "Bugün acının yıldönümü günüdür. Bir zalimin Saddam’ın kendi halkına oradaki Kürt kardeşlerimize kimyasal silahlarla saldırmasının yıldönümüdür. O zamanda sesimiz gür çıkmıştı. O zamanda Halepçe’de zalimden kaçanlara kucak açmıştık. Şimdide aynı yönde bu toprakların hicranıyla Suriye’den gelen zalim Esad’ın kimyasal silahlarından kaçan o mazlumlara sahip çıktık. Çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu. Bölgede devam eden çözüm sürecine de destek isteyen Davutoğlu, şöyle dedi:
"Çözüm süreciyle Türkiye’deki kardeş kavgasının sonunu getirdik. Bir yıldır hamdolsun bu topraklarda hiçbir ananın gözyaşı akmadı. Hiçbir eve evlat acısı düşmedi. Şimdi bu çözüm sürecini baltalamak isteyenlerin karşısında ve ebediyen bu topraklarda barış olması için 30 Mart'ta bizi destekleyin."
Bakan Davutoğlu konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yaptı ve ardından Siverek İlçesi'ne gitti.

AL,ÖŞ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)